Cresc amenzile pentru titularii licențelor miniere

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege prin care actualizează cu rata inflației nivelul amenzilor contravenționale aplicate titularilor permiselor și licentelor care desfășoară activități miniere și nu respectă obligațiile legale.

„Printr-un proiect de lege adoptat astăzi de Guvern, amenzile contravenționale aplicate conform Legii minelor (nr.85/2003) titularilor actelor de dare în administrare sau de concesiune în baza cărora aceștia desfășoară activități miniere și nu au respectat obligațiile ce le revin vor fi actualizate cu rata inflației din perioada aprilie 2003-noiembrie 2015, adică cu 91,38%”, arată Guvernul într-un comunicat.

Potrivit Executivului, „în funcție de gravitatea efectelor nerespectării obligațiilor, nivelul amenzilor este între 11.500 lei (anterior 5.700 lei) și 95.600 lei (anterior 38.200 lei)”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.