Crescătorii de animale, protest în fața Guvernului

Peste 2.000 de fermieri, membri ai Sindicatului Național al Crescătorilor de Bovine din România și Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine din România, afiliate la Federația AGROSTAR, au protestat joi în faţa Guvernului.

Oamenii au ieşit în stradă de la ora 11.00. Protestul a fost autorizat până la ora 14.00.

Principalele nemulțumiri ale fermierilor sunt legate de întârzierea la plata subvențiilor, diminuarea subvenției pe cap de animal sau lipsa unei strategii naționale pentru producătorii mici și mijlocii de lapte, care vor fi scoși de pe piață odată cu eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie 2015. Sindicaliştii susţin că astfel peste 60% din ferme de vaci vor dispărea. Protestul a avut loc după ce negocierile cu Ministerul Agriculturii de la începutul săptămânii nu au avut ca rezultat rezolvarea problemelor pe care aceștia le reclamă.

În urma protestului de azi, ministrul Agriculturii va primi, pentru discuții, o delegație a a fermierilor. Daniel Constantin a ieșit din ședința de Guvern de joi și a anunțat că va avea loc o întrevedere cu reprezentanții fermierilor. Victor Ponta s-a arătat deranjat în ședința de Guvern de faptul că Ministerul Agriculturii a întârziat plata subvenţiilor pe cap de animal, deşi avea fondurile necesare, arătând că fermierii au dreptate să protesteze, şi i-a solicitat ministrului de resort să le explice că, între timp, subvenţiile au fost plătite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.