Creştin-ortodoxul Ponta, în campanie printre catolici

De Sfânta Maria, la Putna, creştin-ortodoxul Victor Ponta şi credincioasa sa soţie, Daciana, nu au reprezentat o concurenţă pentru femeile cu batic şi pentru bărbaţii cu pălărie care veniseră dis-de-dimineaţă pentru a prinde loc mai în faţă la slujba oficiată de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt PreaSfinţia Sa Pimen.

Candidatul PSD la Preşedinţia României şi Daciana, dragostea lui, şi-au făcut apariţia la Mănăstirea Putna cu puţin timp înainte de încheierea slujbei, prinzând momentele în care Pimen Suceveanul îi binecuvânta pe credincioşii veniţi să se închine, în zi de mare sărbătoare, la mormântul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Şi dacă tot s-a întâmplat să fie în curtea lăcaşului de cult, creştin-ortodoxul Ponta şi credincioasa lui soţie au fost invitaţi la agapa frăţească, la care au participat cu multă bucurie.

Poate că domnul Ponta s-ar fi numărat printre primii credincioşi care ar fi intrat cu smerenie pe sub bolta Mănăstirii Putna dacă nu ar fi avut de transmis un mesaj important pentru toţi credincioşii din această ţară, indiferent de religia lor. Pentru ca mesajul său să fie cât se poate de credibil, contracandidatul lui Klaus Iohannis la Preşedinţia României a ales ca loc de transmitere a acestuia Piaţa „Sfântul Ioan Paul al II-lea” din faţa Bisericii Catolice „Adormirea Maicii Domnului”. În faţa clericilor şi credincioşilor catolici sosiţi în număr mare în localitatea suceveană Cacica pentru a asista la inaugurarea Pieţei „Sfântul Ioan Paul al II-lea”, creştin-ortodoxul Victor Ponta a spus: „Sunt foarte bucuros că putem participa la un moment cu totul şi cu totul special şi vreau să vă spun încă o dată că România este ţara în care toţi credincioşii ortodocşi, catolici, greco-catolici, protestanţi sau neoprotestanţi şi toţi cei care cred în Dumnezeu trebuie să trăiască împreună şi trebuie să cinstească religia şi tradiţiile”.

Alegătorii creştin-ortodocşi trebuie că au apreciat gestul candidatului PSD la funcţia de Preşedinte al Ţării, Victor Ponta, care, iată, nu seamănă deloc cu actualul Preşedinte, care este un profesionist al dezbinării şi al învrăjbirii, un Preşedinte de care românii, indiferent de vârstă, sex, pregătire şi religie, s-au săturat. În ceea ce-i priveşte pe alegătorii care au altă religie, aceştia au primit dovada că numai nişte oameni fără niciun Dumnezeu pot spune despre Victor Ponta că ar putea duce o campanie de discreditare a evanghelistului luteran Klaus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.