Crin Antonescu candidează în Teleorman

Liderul PNL, Crin Antonescu va candida în colegiul 2 Senat din judeţul Teleorman.

Informaţia ne-a fost confirmată de preşedintele PNL Teleorman, deputatul Marin Almăjan. Decizia a fost luată sâmbătă seara.

Update: Antonescu „peste” Dragnea şi Almăjan

Colegiul 2 Senat Teleorman în care s-a „mutat” Crin Antonescu se suprapune pe colegiile 3 Camera Deputaţilor şi 6 Camera Deputaţilor, unde candidează Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, respectiv deputatul PNL, Marin Almăjan. Iniţial, în acest colegiu era desemnat un liberal local, şi anume Florin Calotă. Nu se ştie în acest moment cine va intra pe fosta poziţie din Bucureşti – Colegiul 5 Senat din Sectorul 3 – unde candida iniţial Antonescu. De menţionat că judeţul Teleorman nu reprezintă o necunosută pentru Crin Antonescu. În legislatura 2000 – 2004 el a fost ales pe lista PNL Teleorman în Camera Deputaţilor.

De ce a plecat Antonescu din Bucureşti

Preşedintele PNL nu a putut fi contactat pentru a ne explica mobilul mutării, dar surse din PNL ne-au făcut câteva precizări. „Dl Antonescu nu a plecat spre un colegiu mai prietenos. El nu avea nicio problemă să închidă colegiul din sectorul 3, indiferent de adversar. Este o mişcare strategică. În situaţia în care pe 9 decembrie se înregistrează o participare la urne similară celei de la locale, toţi candidaţii USL închid colegiile, adică obţin 50%+1 vot. Totuşi în cazul în care nu se repetă participarea din 10 iunie – şi ne este teamă că aşa se va întâmpla, de regulă la parlamentare prezenţa este cu 10-15% mai mică decât la locale – atunci câteva colegii senatoriale, cele cu mai puţini electori înscrişi pe liste, se câştigă de către USL, dar nu se închid. Închizând colegiul în sectorul 3 prin Crin Antonescu, automat, doi candidaţi USL dintre cei care câştigă dar fără să facă 50%+1 nu mai obţin mandatul. Dar un alt candidat USL cu o anvergură mai mică, câştigă fostul colegiu al lui Antonescu, dar nu cu 50%+1 şi în această situaţie nu mai pică alţi doi câştigători de la noi, ci eventual unul singur. Este dezavantajul Bucureştiului care are 12 colegii la Senat. Nu pierdem doi oameni, pierdem unul singur. În Teleorman sun 3 colegii, toate 3 se închid deci nu există nicio pierdere”, ne-a declarat sursa citată.

Update: Cine ar fi fost în pericol în Bucureşti

Conform explicaţiilor primite din interiorul PNL, la un colegiu senatorial câştigat cu 50% +1 vot, automat doi alţi câştigători, dar fără majoritate calificată riscau să nu prindă mandat. Sunt expuşi în special câştigătorii care nu obţin 50% + 1 vot din mai multe colegi în următoarea ordine: 7 senat – Daniel Barbu (PNL), 1 sau 2 senat – Titus Corlăţean (PSD) sau Călin Popescu Tăriceanu (PNL), 10 senat – Florian Popa (PSD), 9 senat – Cătălin Croitoru (PSD) şi 8 senat – Dan Voiculescu (PC).

Colegiile mai sus enumerate sunt caracterizate printr-o participare redusă la urne, colegiile 1, 2, 7 şi 10 fiind, în ordine, şi cele cu cei mai puţini alegători înscrişi pe listele electorale permanente.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.