Crin Antonescu, despre culisele luptei pentru șefia PNL

Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a declarat, Realitatea TV, că este interesat de competiția din pentru șefia PNL, din postura de fost președinte al partdului și actual senator liberal. Acesta a susținut că îl susține pe Ludovic Orban pentru șefia PNL și a negat că competiție între Orban și Gorghiu este de fapt, o luptă între el și Klaus Iohannis, așa cum s-a speculat.

”Bună seara. Asa cum m-ați prezentat, as putea sa candidez. Da, voi fi prezent mâine la ședință. Puneți multe probleme, încerc să răspund foarte repede. Ma intrebați daca am o optiune, da, am, dar nu am au proiect al meu. Mă intreseaza ce se întamplă cu proiectul PNL ca senator și ca fost președinte al PNL. Marea teamă este dacă acest proiect, acestă entitate înte cele două partide(n.r noul PNL) va reuși, dar vă spun că nu mai contează cât cât galben și cât portocaliu este în aceasta formațiune.(…) Vreau să fac 2 precizari față de ce se va întampla mâine. 1. S-a discutat despre interviul de la Gandul în care s-a răstalmacit o propozitie. S-a prezentat un atac al meu la K. I. Nu era un atac. Eu am spus, ”KLAUS iOHANNIS vorbește puțin, dar gândește cât vorbește”. Dar s-a inlocuit ”dar” cu ”și”, un adevarsativ cu o conjuncție. Si astfel s-a răstalamacit ce am spus”, a spus Crin Antonescu conform REALITATEA.NET.

Fostul președinte PNL a mai explicat că îl susține pe Orban pentru șefia PNL, ținând să puncteze că președintele interimar va coduce partidul doi ani de zile, având responsabilităși uriașe, printre care alegerile din 2016:

”Apoi, că o competiție ce se va da între Orban și Atanasiu, ca și cum s-ar da între mine și Klaus Iohannis. Nu este nimic adevarat, nici domnul Ioahnnis, care este de acum președintele României, nu cred că este implicat in acesta varianta. Eu am o opțiune pentru Ludovic Orban, eu nu fac parte din fruntașii care nu spun ce preferinte au.(…) Am spus în interviul din gandul lucruri egal de bune despre Ludocvic Orban, de aici si pana la un fel de campanie in spatele careia ma aflu eu, mi se pare ca este o sepculatie care nu are temei. Eu am motiv foarte clare pentru care fac această alegere, cred că PNL are de făcut alegere foarte importantă. Dar este vorba despre un președinte care va conduce partidul timp de doi ani, care va reprezenta partidul la două rânduri de alegeri. Pe mine mă intersează ca această formațiune dintre cele două partide să dezvolte pe fundamentele noastre”, a mai spus Antonescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.