Crin Antonescu: Ponta e de bătut

Crin Antonescu crede că Victor Ponta este vulnerabil și că poate fi învins la prezidenţiale. „Ponta şi PSD sunt de bătut, sunt vulnerabili”, a spus Antonescu la Realitatea Tv.

Răspunzând la întrebarea dacă Victor Ponta poate fi învins la prezidenţiale, Antonescu a răspuns afirmativ, explicând totodată că premierul „se teme de lucruri și nu recționează”.

De asemenea, Crin Antonescu este de părere că lui Victor Ponta nu i-a prea priit susținerea mediatică
„Nu a crescut bine în condiţia de preşedinte PSD şi premier şi că, cu cât a avut mai multă putere, cu atât pare să fie mai slab el însuşi. De pildă, nu i-a prins bine acest confort al susţinerii mediatice. Când, orice ai face, ştii că ai nişte guri de tun mediatice te scot că ai fost minunat, asta te duce la un anumit confort, la o anumită atrofiere a unor facultăţi pe care Ponta le are”.

Ponta este vulnerabil, a mai spus fostul lider liberal
„Victor Ponta nu merge bine. Ponta şi PSD sunt de bătut, sunt vulnerabili. Categoric, pot pierde această competiţie. Numai că asta nu înseamnă că oricine şi oricum poate să îi bată. Aşa vulnerabili cum sunt, pot câştiga prezidenţialele. Îi poate opri un om care să se bată convingător, să vină cu o altă ofertă. După aceea e vorba de o armată politică în spatele lui care să ducă acest război. E o bătălie la prezidenţiale al cărei rezultat nu cred că îl ştie nimeni”, a declarat Crin Antonescu.

Întrebat ce candidat al dreptei are cele mai mari şanse, Antonescu a răspuns: „Dacă nu aş crede că eu sunt candidatul cu şansa cea mai mare, nu aş fi candidat”.

Antonescu susţine construcţia PNL-PDL pentru viitor
„E o construcţie pe care am susţinut-o şi o susţin, ca idee pentru viitor. Există nişte probleme din trecut. Ce spirit încoroprăm împreună? Spiritul epocii Petre Roman? Sau cel al epocii Traian Băsescu? Cum citim evenimente importante din istoria recentă la care au participat şi PDL şi PNL. Sunt nişte lucruri care trebuie judecate, asumate, asimilate. Vorbim de un patrimoniu care nu înseamnă numai clădiri. Mă bucur că sediul e în Modrogan. Problema este acest spirit al unui partid şi, mai ales, este conţinutul şi calitatea dreptei”.
Am avut o discuţie extrem de slabă despre dreapta, noi toţi, a mai spus Antonescu.
„Noi avem o discuţie extrem de superficială şi uneori în cheie falsă despre dreapta. Noi am stat de ani de zile în ecuaţia greşită, falsă că a fi de dreapta în România înseamnă să nu fii cu Iliescu sau cu PSD, ci împotriva lor. Nu aşa se defineşte dreapta”.

Crin Antonescu speră într-un scor bun la prezidenţiale. „Eu mă aştept, dacă lucrurile sunt aşezate bine, dacă există onestitate, dacă există dedicaţie, să ducă la 35-40%. Dacă eu, în fruntea PNL, am vorbit foarte serios despre o ţintă de 25%, nimic nu m-ar împiedica să vorbim de 35-40% cu un partid aproape dublat”, a conchis Antonescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.