Crin Antonescu, reacție neașteptată în cazul declarației Parlamentului privitoare la Băsescu

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu consideră că declarația politică votată de Parlament prin care care i se cere demisia lui Traian Băsescu este „o manifestare politicianistă și ipocrită”.

Antonescu crede că poziția lui Traian Băsescu nu este șubrezită de declarația Parlamentului.

„Eu nu am participat ieri (miercuri – n.red.) la Parlament, tocmai pentru ca acolo aveam de a face cu o altă manifestare, tot politicianista, tot ipocrită. Nu declarația de ieri a Parlamentului l-a ruinat pe domnul Băsescu sau îi subrezește poziția, ci faptele în sine, asocierea fie și a fratelui cu clanuri țigănești de interlopi”, a declarat Antonescu într-un interviu la DC News Live.

„Din punct de vedere politic, domnul Traian Băsescu nu ar fi trebuit să mai aibă vreun credit și nu cred că a mai avut din vara lui 2012. După votul din 2012 s-a putut vedea că Traian Băsescu nu mai are susținere publică. Acum, aceste noi informații venite din România pe unii îi pot surprinde, iar pe unii s-ar putea să nu îi intereseze. Traian Băsescu este de domeniul trecutului pentru că lumea a văzut care este realitatea politică și pentru că nu poate propune formule viabile de continuitate a unei politici. Domnul Traian Băsescu a avut parteneri foarte serioși, cum ar fi SUA., care l-au susținut. Asocierea cu clanuri de interlopi. Nenoricirea este că imaginea României a fost asociată cu grupuri de romi care s-au pretat la multe infracțiuni. Nu toți romii sunt infractori, doar că aceștia sar în ochi”, a mai spus fostul lider PNL.

Parlamentul a adoptat miercuri o declarație prin care cere demisia lui Traian Băsescu în urma scandalului în care este implicat fratele său.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.