Crin Antonescu: Românii aşteaptă ca această Putere să plece, nu 3%, 5%, 7%!

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut luni că încercarea Guvernului de a negocia cu FMI creşterea de salarii ar fi o dovadă că Puterea este „disperată” şi încearcă, după modelul Ceauşescu, „să mituiască” pe ultima sută de metri.
Văd că acum se poate. Cred că e vorba de o Putere disperată care încearcă după modelul lui Ceauşescu din ultimele zile din decembrie să mituiască pe ultimii metri sau să întreţină măcar speranţa. Mă îndoiesc profund că românii aşteaptă 3%, 5%, 7% de la Boc. Cred că românii aşteaptă ca această Putere să plece mai devreme sau mai târziu. Noi am spus de un an şi jumătate că măsura aberantă a tăierii salariilor cu 25%, ulterior creşterea TVA, măsuri care nu se compară cu nimic ce s-a întâmplat în Europa, puteau fi evitate, puteau exista soluţii bugetare menţinând acelaşi deficit care să nu afecteze atât de dramatic situaţia oamenilor care muncesc în România pentru că nu e vorba numai de bugetari e vorba şi de privaţi prin efectele TVA, prin reducerea consumului. Ni s-a spus în permanenţă că s-a procedat bine că numai aşa se putea, că noi suntem populişti, a explicat Antonescu, înainte de şedinţa Biroului Politic Central al PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.