Crin vede în Băsescu urmaşul lui Lenin

Aflat la şcoala de vară a tinerilor liberali, Crin Antonescu a criticat pretenţiile PDL şi ale lui Traian Băsescu de a se considera ca fiind de dreapta. Mai mult, liderul PNL a găsit numeroase similitudini între Lenin şi Traian Băsescu.

„Şi Lenin s-a războit cu mogulii”

Ţinând o disertaţie în faţa „juniorilor” din PNL, Crin Antonescu a arătat că liberalismul a fost mereu atacat de către adversarii politici, începând chiar din primi ani ai secolului trecut. „Primele atacuri dure au venit încă din perioada «Marii reoluţii din octombrie», aşa cum au numit-o sovieticii. Lenin a fost un vâf de lance. El s-a luptat cu Parlamentul, s-a împotrivit libertăţii presei, deci putem spune că s-a războit cu patronii de atunci din presă, mă rog, cu mogulii de atunci, a fost împotriva proprietăţii private, a liberalismului în general”, a spus Antonescu, după care a continuat: „După nici un secol, mai avem pe cineva care duce aceleaşi bătălii ca tovarăşul Lenin. Pe Traian Băsescu, care şi el se războieşte cu mogulii, cu Parlamentul şi cu liberalii”. Comparaţia făcută de Crin Antonescu a fost aplaudată în picioare de către tinerii liberali, paralela Băsescu-Lenin fiind o premieră în materie.

Guvernul Boc = Guvernul Dăscălescu?

Preşedintele PNL a criticat dur pretenţia PDL (şi implicit a lui Traian Băsescu) de a se considera pe partea dreaptă a eşichierului politic şi de a revendica componenta liberală.

Antonescu este de părere că actualul cabinet este cel mai slab din perioada postdecembristă. „Guvernul Boc a venit după guvernările Năstase şi Tăriceanu, perioade în care s-au înregistrat creşteri economice. Nici măcar nu se poate compara guvernarea Boc cu cele două amintite. De fapt, guvernarea Boc nu se poate compara cu nici una din perioada postdecembristă. Trebuie să vedem dacă o putem compara cu guvernarea Daăscălescu, deşi…”, a declarat Crin Antonescu.

Cu doar o oră înainte, tot în faţa tinerilor liberali, Ludovic Orban spune, pe aceeaşi temă: „Guvernul Tăriceanu a lăsat ţara cu o datorie publică de 13%, dar guvernul Boc a urcat-o la 43%. Din păcate viitoarea guvernare va trebui să deconteze uriaşele datorii făcute de guvernul Boc. Va fi o perioadă dificilă pentru viitorul guvern”.

Lucian Gheorghiu,

Cristian Oprea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.