Cristian Buşoi, interceptat în cazul Duicu

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost interceptat în dosarul Duicu, în timp ce discuta cu baronul PSD de Mehedinţi, potrivit unei stenograme prezentate de realitatea.net. Baronul PSD ar fi discutat cu Bușoi despre fondurile alocate pentru județul Mehedinți pentru servicii paraclinice.

La data de 3 noiembrie 2013, între momentul adoptării ordonanței de urgenţă privind rectificare bugetară şi momentul redistribuii bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Duicu, aflat la Bucureşti, s-ar fi întâlnit cu Buşoi, unde cei doi au discutat în legătură cu fondurile ce aveau să fie alocate judeţului Mehedinţi pentru servicii paraclinice.

În ziua de 03.11.2013, la ora 17:36:11, DUICU IOAN-ADRIAN a luat legătura cu BUŞOI CRISTI, cei doi purtând următoarea discuţie:

BUŞOI CRISTI: Da, ADI?

DUICU IOAN-ADRIAN: Bună CRISTI. Pe unde eşti?

BUŞOI CRISTI: În BUCUREŞTI. Tu?

DUICU IOAN-ADRIAN: Am ajuns în BUCUREŞTI.

BUŞOI CRISTI: Da? Ne vedem?

DUICU IOAN-ADRIAN: Aha. Da. Unde vrei, acolo vin.

BUŞOI CRISTI: Pe unde eşti acuma?

DUICU IOAN-ADRIAN: Sunt chiar în centru, chiar lângă Piaţa Victoriei, aici.

BUŞOI CRISTI: Vii pe la mine?

DUICU IOAN-ADRIAN: Eşti acasă?

BUŞOI CRISTI: Ajung într-un sfert de oră.

DUICU IOAN-ADRIAN: Păi, vin şi ne vedem chiar în parcare jos, CRISTI. Te aştept chiar la intrare la tine, la barieră, acolo.

BUŞOI CRISTI: Bine. Nu vrei să urci puţin sau…?

DUICU IOAN-ADRIAN: Nu mai urc. Că mai trebuie să mă duc în altă parte, da’ vreau să mă văd cu tine puţin.

BUŞOI CRISTI: Da. Da.

DUICU IOAN-ADRIAN: Tu prin ce parte vii, CRISTI? De unde vii?

BUŞOI CRISTI: Păi, dacă vrei, vin unde eşti tu şi vorbim. Unde eşti?

DUICU IOAN-ADRIAN: Păi şi… Eu sunt de la Calea Victoriei, am luat-o aicea… unde-i Mac Donalds-ul ăla, pe linia de tramvai, e strada închisă, unde se lucrează pe ea.

BUŞOI CRISTI: Aşa. Şi vrei să vin la Mac Donald’s acolo?

DUICU IOAN-ADRIAN: Eu sunt chiar aici, la Mac Donald’s, în faţă.

BUŞOI CRISTI: Da’ durează un pic că …

DUICU IOAN-ADRIAN: Da, CRISTI. Te aştept aici.

BUŞOI CRISTI: Un sfert de oră.

DUICU IOAN-ADRIAN: Da, CRISTI. Te aştept aicea.

BUŞOI CRISTI: La Mac Donald’s în faţă.

DUICU IOAN-ADRIAN: Deci, la Calea Victoriei, da? O iei către clădirea… către… nu ştiu cum dracu’ îi zice, pe strada asta unde nu se circulă tramvaiele, unde se lucrează, care duce spre tine, mă, vine la IBIS, la gară.

BUŞOI CRISTI: Da. Da. Ştiu. Ştiu.

La data de 7 noiembrie 2013 la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate apare un referat (înregistrat sun nr. BG863/7 noiembrie 2013) cu privire la repartizarea influențelor ce decurg din ordonanța guvernului nr. 99/2013 din data de 30 octombrie 2013. Acest referat a fost aprobat, în calitate de preşedinte al Casei naţionale de Asigurări de Sănătate, de către Buşoi Cristian-Silviu.

Prin acest referat casei judeţene de asigurări de sănătate Mehedinţi i s-a alocat, pentru servicii paraclinice, suma suplimentară de 795.840 de lei (credite de angajament [sume pentru care se puteau angaja cheltuieli] pentru anul 2013, ajungându-se astfel la suma anuală totală de 5.999.840 de lei), ceea ce reprezintă 7,70% din suma suplimentară alocată la nivel național caselor județene de asigurări de sănătate; aceasta în condiţiile în care, aşa cum am arăta, judeţul Mehedinți are doar 1,21% din numărul de asiguraţi de la nivel naţional; în cifre absolute suma alocată judeţului Mehedinţi a fost depăşită doar de cea alocată municipiului Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.