Cristian David scapă de arest

Fostul ministru de Interne Cristian David scapă și de arestul la domiciliu, după ce a scăpat de arestul preventiv. Judecătorii de la Înalta Curte au respins contestaţia făcută de procurorii DNA, astfel că arestul la domiciliu a fost înlocuit cu măsura controlului judiciar.

David are impuse mai multe obligații, printre care și aceea de a se prezenta periodic la Poliția orașului Azuga.

Potrivit DNA, Cristian David a pretins în 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit, suma de 500.000 de euro de la un denunțător, prin intermediar, pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat în intravilanul municipiului Buzău.

„Referitor la suma de 500.000 euro pentru intervenția efectuată de ministrul de Interne, Cristian David, pe lângă prefectul județului Buzău, Bîgiu Cristinel, suma a fost remisă personal de Mladin prin intermediul șefului de cabinet. La o întâlnire ulterioară, Mladin Adrian l-a întrebat pe David Cristian dacă a fost în regulă, acesta a răspuns afirmativ, singura observație fiind cu privire la suma de bani că ‘Era mai bine dacă erau în lei'”, spun procurorii.

Fostul ministru s-a aflat în arest preventiv, în perioada 22 ianuarie — 21 martie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.