Cristian Diaconescu, ar trebui să-ţi fie ruşine!

Traseistul politic Cristian Diaconescu ne bate obrazul de Anul Nou. Nu direct, ci pe blogul său. Că, vezi Doamne, nu ne-am adus aminte noi, media, şi mai apoi politicienii de cei cinci ani de la intrarea în UE.

Poate ar trebui să-i fie ruşine lui, fostului pesedist, pentru că a trădat partidul care, din judecător de cămin cultural şi inspector la justiţie, l-a ridicat sus, sus în ierarhie, sus, direct în postul de ministru. Şi asta după ce zece ani a fost ţinut în funcţii diplomatice călduţe, oseceiste, de protectorii săi de atunci, Năstase şi Iliescu.

Nu i-ar fi ruşine alintatului de media să se răţoiască în halul acesta tocmai la cei care l-au urcat pe sticlă şi i-au dat dreptul la cuvânt? Acum, în armata lui Gabriel Oprea, are dreptul la onor, cu mâna la chipiu şi să bată pasul de defilare. Ca soldat instruit la trupele de Securitate ştie să execute ordinul: „Drepţi, înainte, culcat!”.

Poate ar trebui să-i fie ruşine celui care pentru o pată la dosar şi-a murdărit demnitatea scuipând unde altădată lingea. Să-i fie ruşine că a fost primit în casa din Kiseleff ca un ginerică de comitet şi a fugit pe uşa din dos, a servitorilor, cu argintărie şi dotă, cu tot.

Nu i-ar fi ruşine lui Diaconescu în faţa alegătorilor? Ce le spune? Că a fost votat pentru un partid şi acum e în pat cu servitoarea? UNPR e altceva decât o divizie de lachei a lui Băsescu?

Nu i-ar fi ruşine celui care se dădea mare democrat să apară în faţa lumii, alături de alţi 43 de parlamentari, într-un partid nevotat de nimeni? Să se mai şi laude cu 250 de primari aleşi sub alte steaguri care au trădat de dragul puterii?

Nu i-ar fi ruşine lui Cristian Diaconescu să defileze la braţ cu fel de fel de ofiţeri sub acoperire, mimând independenţa, când toată lumea le ştie obedienţa?

Nu i-o fi ruşine vicelui de la Senat când răsfoieşte monitorizările de presă şi vede că alta spunea în alegeri ca purtător de cuvânt al PSD şi acum face pe dos ca flaşnetă a PDL?

„Apariţia UNPR-ului reprezintă pentru societatea civilă normală şi neînregimentată politic o alternativă nouă”, zicea deunăzi. Care societate civilă? Poate că „civilul’ Diaconescu ar trebui să spună precum Mitterrand „societatea civilă nu e militară”. Dar nu poate. În curtea sa şi sub (dez)onoranta sa preşedinţie de partid colcăie dihorii serviciilor secrete. Dacă am avea şi noi o societate civilă ar exista oengeuri care să protesteze faţă de propunerea legislativă a lui Dugulescu&Comp. de modificare a statutului aleşilor locali, prin care să li se permită acestora migrarea politică.

Nu i-ar fi ruşine ca lider politic să aibă în Parlament aproape 10% voturi, aproape 10% primari şi 1% electorat? Ce lider e ăsta care are un partid cu atâţia membri câţi încap într-o vilă-lac a lui Ceauşescu?

În afară de ideologia trădării mai există şi altceva în programul politic al partidului scos cu forcepsul de chirurgii lui Băsescu?

Nu îi e ruşine preşedintelui de onoare al UNPR să ridice indemnizaţia de la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, unde figurantul politic figurează ca dascăl? Ce lecţii de demnitate poate oferi un traseist politic şi un fost „ştefan-gheorghist”? Ubi bene, ibi secta?

Există destulă lume care poate să-i bată nevertebratului obrazul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.