Cristian Poteraș, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare

Cristian Poteraș a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare.

Fostului primar al sectorului 6 este acuzat de abuz în serviciu privind eliberarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane.

Decizia este definitivă. În primă instanță, Judecătoria Sectorului 6 îl achitase în acest dosar, însă procurorii au făcut recurs.

În același dosar, au fost condamnați și alți funcționari ai Primăriei Sectorului 6, respectiv, Gheorghe Floricică — 5 ani, Dumitru Vultur — 5 ani, Moise Daniel — 3 ani și 6 luni, Petre Boncea — 5 ani, toate fiind pedepse cu executare.

De asemenea, Cristina Popescu și Dorina Pitfor au primit câte 3 ani cu suspendare.

De asemenea, instanța a dispus ridicarea sechestrului asigurător instituit până la concurența sumei de 58.230.034 euro (205.306.570 lei) asupra bunurilor mobile și imobile aparținând lui Cristian Poteraș și celorlalți condamnați, precum și punerea sechestrului, în vederea confiscării speciale, asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aparținând lui Marian Jean Căpățînă și Nicolae Berendea

Trimis în judecată în martie 2011, Poteraş, pe atunci primar al sectorului 6 şi preşedinte al Subcomisiei locale de fond funciar de pe lângă Consiliul Local al Sectorului 6 Bucureşti, a fost acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2006, Cristian Poteraş, Gheorghe Floricică, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu şi Dorina Piftor, în calitate de funcţionari publici în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti şi de membri în cadrul Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6, nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a şase titluri de de proprietate pentru suprafaţa totală de 119.647,64 mp teren intravilan situat în municipiul Bucureşti, cu o valoare de piaţă, la nivelul anului 2006, de 58.230.034 euro (205.306.570 lei).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.