Cristian Şoimaru, omul lui Mihail Neamţu şi Nicuşor Dan, dar şi pastor al „Bisericii Internaţionale”

Un articol foarte interesant mi-a atras atenţia. A apărut chiar aici, în Cotidianul, sub titlul „Demonstranții au oprit un protestatar venit împotriva firmelor străine”. Autorul anonim scria chiar în prima propoziţie: „Incident la un protest despre care nu se vorbeşte la TV”. Provocare mai mare pentru a continua investigaţia nu puteam să găsesc. Ceea ce am descoperit este de-a dreptul teribil.

Articolul trimite la un link unde găsim semnătura cuiva de care nu am auzit, Luis Bratu: https://www.facebook.com/LuisBratu/posts/1324937264195588. Sub un film realizat la protestul din Piaţa Victoriei în care cineva ridică un baner pe care scrie „ANAF de ce pentru străini eşti (soare – desenat) şi pentru românii eşti (furtună -furtună)”, găsim acest text:

URMĂRIŢI VIDEOCLIPUL PÎNĂ LA FINAL ŞI TRAGEŢI CONCLUZII. Măi, fraţilor, de ce nu veniţi cu mesaje de interes naţional? De ce nu veniţi cu mesaje cu „Stopaţi vînzarea teritoriului naţional”, „Stopaţi tăierile legale/ilegale de păduri”, Stopaţi exportul de lemn brut”, „Stopaţi vînzarea obiectivelor strategice din energie”, „Stopaţi înstrăinarea resurselor ţării” etc. La acest protest se strigă la mişto „DNA să vină să vă ia”, adică hoţii lor, dar pe ai celorlalţi nu. „Jos corupţia „, de unde să o dea jos? Cine e corupţia asta? „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, adică sari ca mingea şi ai schimbat România?

Întrucît în aceste zile se vorbeşte din ce în ce mai des despre implicarea multinaţionalelor şi a unor bănci străine în întreţinerea protestului din Piaţa Victoriei, mi s-a părut foarte interesant faptul că un protestatar împotriva Guvernului este agresat şi alungat din Piaţă tocmai pentru că pe banerul său scria ceva împotriva tratamentului preferenţial al ANAF faţă firmele străine! Cînd am citit ce scria pe banerul său, am înţeles că reacţia mitingiştilor confirmă implicarea multinaţionalelor în acest joc, orice mesaj care s-ar referi la ele fiind indezirabil! Am văzut de cîteva ori filmul postat de Luis Bratu şi am rămas şocat de violenţa cu care „unii” l-au obligat pe purtătorul banerului nu numai să-l lase jos, ci chiar să plece din piaţă!

Mergînd însă la site-ul lui Luis Bratu, am descoperit un alt mesaj, postat de Felix Roncea: „Iată unul dintre organizatorii acestor proteste, de asemenea mai este şi adminul paginii evenimentelor (coruptia ucide)< anume FLORIN BĂDIŢĂ, care face parte din echipa de campanie USR.” El postează mai multe fotografii în care crede că este Florin Bădiţă, cel care pe 18 ianuarie anunţa pe Facebook-ul său începutul seriei de proteste din toată ţara, despre care Cotidianul a scris pe larg (http://www.cotidianul.ro/cine-e-florin-badita-de-la-coruptia-ucide-294964/), însă imediat este corectat de Alexandru Alexe, care dezvăluie adevărata identitate a celui din fotografii: CRISTIAN ŞOIMARU!

Alexandru Alexe adaugă cîteva informaţii extrem de interesante: „Bădiţă a fost în anturajul Macovei şi USR şi este adminul acelei pagini de Facebook, însă zdreanţa asta din pozele puse de el este un individ mai periculos decît Bădiţă, să fim serioşi. Numele lui este Cristian Şoimaru, ceva pastor la „Biserica Internaţională Bucureşti” :)) A fost membru URR, apoi Noua Republică (apropiat de Neamţu, Papahagi, Ungureanu etc), implicat apoi cu Macovei, a încercat să deturneze protestele de la prezidenţiale spre susţinerea lui Iohannis, apoi s-a băgat adînc în USB/USR. Are un complice în rele cu el, tot timpul, pe nume Valerian Horlescu. Au istorii aproape identice, numai că ăsta vizitează des Israelul şi are nişte poziţii interesante pe acel subiect. Ambii sunt în cap după lobby-ul vestic şi nu sunt singuri, însă deloc pioni marunţi.

Fac un apel la raţiune, echilibru şi bun simţ, la verificarea faptelor şi a informaţiilor, la evitarea alunecării spre alte manipulări (căci ce fac cercurile astea de influenţă despre care vorbiţi voi nu este singura mişcare de manipulare „de pe piaţă”). Respect tuturor şi îmi cer scuze pt eventualele greşeli de scriere. M-am rupt de la muncă preţ de cîteva minute să răspund aici şi sunt pe grabă”.

Dar, deşi este pus la punct de către Alexndru Alexe, care are dreptate în privinţa celui din fotografie, Felix Roncea ne pune la dispoziţie cîteva link-uri importante, pe care, desigur, le-am accesat. Ceea ce descoperim este într-adevăr excepţional de important!

Să vedem însă prima fotografie, în care Cristian Şoimaruapare alături de Clotilde Armandla mitingul organizat de aceasta după alegerile locale din Bucureşti, alături de Gabriel Liiceanu şi Mihai Şora:

Îl puteţi vedea şi în reportajele de la ProTV, Digi24, dar, mai ales în cel postat de „Epoch Times”, la adresa http://epochtimes-romania.com/news/vrem-renumararea-voturilor-cazul-clotilde-armand-scoate-lumea-in-strada—248311, unde Cristian Şelaru poartă o pancartă şi dă mereu din cap, aprobînd-o pe Clotilde Armand!

Felix Roncea scrie şi un comentariu la aceste link-uri: „Proteste spontane spuneţi? Cine a ieşit cel mai bine din toate acţiunile astea? Cine sunt „eroii”? USR şi PDL cumva? Cei care se prefăceau în campanie că sunt „opoziţie”? Eu cînd vă tot zic să nu mai puneţi botul la incitările lor şi teatrul acesta morbid, totul e o mînărie. Uitaţi-vă la televizor cît de des folosesc cuvintele „război civil, violenţă, etc”. Ce pregătesc jegurile astea?

Acelaşi Felix Roncea ne trimite alte două link-uri interesante. Unul este la o postare a lui Cristian Delcea, care a transmis zilnic în direct, pe Facebook (https://www.facebook.com/cristian.delcea/videos/10208784129855782/?hc_ref=NEWSFEED), chiar din Piaţa Victoriei. În film apare şi CRISTIAN ŞOIMARU, foarte vocal, ca un adevărat provocator de profesie.

Cel de-al doilea link ne trimite direct la pagina de Facebook a lui CRISTIAN ŞOIMARU! Şi aici găsim transmisii în direct din Piaţa Victoriei, în care Cristian Şoimaru vorbeşte singur minute în şir, în faţa tabletei, afirmîndu-şi opţiunile politice pro-Iohannis.

Ca să ne lămurim cine este acest personaj care apare mereu în Piaţa Victoriei ca un fel de organizator sau agitator, am continuat investigaţia şi nu mică ne-a fost mirarea să-l descoperim la o acţiune a „Partidului Noua Republică”, înfiinţat de MIHAIL NEAMŢU! Imaginile sînt postate pe Youtube, la adresa https://www.youtube.com/watch?v=eRQZuWOgeIc şi au fost filmate la conferința susținută de Mihail Neamțu, marți, 17 ianuarie 2012, în sala Himalaya a hotelului Minerva din Bucureşti! Cristian Şoimaru ia cuvîntul şi răspunde unor întrebări din sală, dovedind că în 2012 era membru activ al partidului lui Mihail Neamţu!

Mergînd şi mai departe, l-am găsit pe CRISTIAN ŞOIMARU ca PASTOR COORDONATOR al „BISERICII INTERNAŢIONALE BUCUREŞTI”, sub poza sa fiind scrise următoarele: „Cristi Şoimaru este păstorul coordonator al bisericii. Are 41 de ani şi originar este din Roman. Trăieşte şi slujeşte în Bucureşti de 23 de ani şi datorită acestor lucruri a dezvoltat o “relaţie de iubire și ură cu oraşul”. Îl iubeşte pe Dumnezeu, iubeşte România şi iubeşte Bucureştiul, dar observă multe lucruri pe care ar vrea să le vadă schimbate. A primit o mostenire frumoasă de la părinţii săi, sub forma unor valori şi principii înalte. Şi prin spiritul lui activ, încearcă să îndemne şi să echipeze oameni pentru împlinirea scopurilor Împărăţiei. Are o perspectivă largă asupra lucrurilor şi crede într-un alt fel de biserică: nu facem biserică, ci suntem Biserică. Iar biserica trebuie să fie un far de lumină şi sperantă în societate”.

Şocat de existenţa acestei „Biserici internaţionale”, am citit care este istoricul său, aşa cum apare chiar pe site-ul http://www.bisericainternationala.ro. Iată ce am găsit: „În anii ’93-’94 un mic grup de credincioşi vorbitori de limba engleză au început să vină împreună duminica pentru un timp de închinare şi predică în Centrul Cultural de lîngă Hotelul Intercontinental. În 2006, după cîţiva ani de schimbări, provocări şi căutări, biserica noastră a fost re-întemeiata cu viziunea, primită de la Dumnezeu, de a fi “un far de Lumină şi Speranţă în centrul Bucureştiului” şi o dedicare pentru interacţiune valoroasă cu multe dintre grupurile dinamice care locuiesc în oraşul nostru, inclusiv familii tinere, expatriaţi şi cetăţeni străini, oameni de afaceri şi studenţi universitari. De-a lungul anilor Dumnezeu ne-a dat posibilitatea de a forma o echipă de slujire activă şi puternică alcatuită din lideri din mai multe ţări, din multiple contexte culturale şi înzestraţi cu abilităţi diferite, precum şi o comunitate mereu în creştere de credincioşi din diferite regiuni şi ţări. Vrem să fim cunoscuţi pentru eforturile noastre de a fi relevanţi în ţesătura complexă a acestui oraş şi încercarea de a crea legături cu alte biserici locale, organizaţii şi grupuri de oameni”.


Între fraţii în credinţă ai lui Cristian Şoimaru, îi întîlnim pe Darrell şi Sharon Desrosiers din Canada, Raegan Joy Glugosh din California, Dan şi Mardell MacTavish din Canada, Ruben si Rachelle Mihai, Alexandru Popp si Ileana Cernat etc.

Aşadar, acum ne-am lămurit cine este acest protestatar extrem de activ din Piaţa Victoriei: un traseist politic, căutînd un loc ba în „Partidul Noua Republică” al lui Mihail Neamţu, ba în USR-ul lui Nicişor Dan şi Clotilde Armand. În acelaşi timp, este pastor coordonator al „Bisericii Internaţionale Bucureşti”!

Preocupările sale internaţionaliste, atît în ceea ce priveşte orientarea politică, dar şi cea religioasă, nu fac decît să sporească suspiciunile la adresa organizatorilor, propagandiştilor şi provocatorilor protestanţilor din Piaţa Victoriei. El se adaugă celorlalţi propagandişti din sfera de influenţă a Monicăi Macovei şi altor abonaţi la banii lui George Soros prin diverse ONG-uri implicate în protest. Chiar de pe pagina de Facebook a pastorului „Bisericii Internaţionale Bucureşti”, preluăm fotografia unei pancarte pe care Cristian Şoimaru a postat-o:


Avînd în vedere frigul de afară, facem acest serviciu de a trimite mesajul pastorului „Bisericii Internaţionale Bucureşti”, Cristian Şoimaru, către adresant: miliardarul american George Soros, deşi, preocupat de mitingurile anti-Trump, mi-e teamă căva mai tăia din finanţările pentru ONG-urile din România.

Acum, în faţa acestui protestatar internaţionalist care este Cristian Şoimaru, înţelegem mai bine de ce acel manifestant cu banerul ce avea pe el un mesaj adresat ANAF a fost izgonit din Piaţa Victoriei!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.