Cristina Calangiu, fosta viceprimăriţă, şefă a PLR Dolj, a fost reţinută de DNA

În plin război cu Laura Codruţa Kovesi, Călin Popescu Tăriceanu primeşte o lovitură de graţie din partea DNA Craiova: Cristina Calangiu, fost viceprimar al Craiovei şi preşedinta filialei Dolj a PLR, a fost reţinută sub acuzaţia de trafic de influență! Cristina Calangiu demisionase de la Primărie la sfîrşitul lunii februarie.

Se pare că încă de atunci se ştia de ancheta DNA, întrucît relaţia dintre Cristina Calangiu şi primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu era una foarte strînsă, cele două prietene fiind artizanele păstrării USL în Dolj încă din luna iunie 2014, cînd Tăriceanu îşi anunţase candidatura la Preşedinţia României, aşa încît demisia viceprimăriţei a surprins pe toată lumea la vremea respectivă. Cristina Calangiu fusese preşedinta filialei Dolj a PNL şi, odată cu ruperea USL, a decis să se înregimenteze în partidul lui Tăriceanu.

Comunicatul DNA Craiova precizează şi motivele începerii urmăririi penale a Cristinei Calangiu, care cuprind perioada 2006-2009, cînd aceasta era manager al Spitalului judeţean Dolj, şi 2012-2015, cînd era viceprimar al municipiului Craiova. Faptele de care este acuzată vizează pretinderea şi primirea printr-un intermediar a unor sume cuprinse între 15.000 lei şi 8.000 euro de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca infirmiere şi asistente medicale în cadrul spitalelor din municipiului Craiova.

DNA precizează că în instrumentarea cazului beneficiază de sprijinul SRI şi al DGA, în cauză fiind anchetate mai multe persoane. Cristina Calangiu urmează a fi prezentată instanţei cu propunerea de a fi arestată pentru 30 de zile, DNA precizînd că fosta viceprimăriţă beneficiază în continuare de prezumţia de nevinovăţie.

În funcţia de viceprimar, în locul Cristinei Calangiu, a fost desemnat Dan Daşoveanu care a trecut pe la atîtea partide, încît nu putem preciza în acest moment pe care dintre ele îl reprezintă acum în Primăria Craiova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.