Criza imigranților: Încă patru români reţinuţi în Ungaria (Video)

Alți patru români au fost reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane, potrivit Poliției ungare. Arestările au fost operate în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe autostrada M5, în apropiere de Serbia. Românii ar fi transportat 21 de imigranți clandestini. Poliția ungară a oprit vineri noapte un autoturism înmatriculat în Bulgaria şi o camionetă, în aceasta din urmă aflându-se 10 cetăţeni sirieni şi 11 afgani, imigranţi clandestini.

MAE, despre acest caz

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, sâmbătă, că patru cetăţeni români au fost reţinuţi de poliţia ungară în regiunea Csongrad pentru trafic de persoane, aceştia urmând să apară în faţa unui judecător.

„La solicitarea Consulatului General al României la Szeged, poliția ungară a confirmat în cursul zilei de astăzi 29 august 2015, reținerea a patru cetățeni români în regiunea Csongrad, suspectați de trafic de persoane. Potrivit primelor informații obținute, cei patru cetățeni români urmează să fie prezentați în fața unui judecător care va decide cu privire la situația juridică a acestora. Menționăm că, până la acest moment, niciuna din cele 4 persoane nu a solicitat asistență consulară din partea oficiului consular român. Consulatul General al României la Szeged este în legătură cu autoritățile ungare în acest caz”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Raluca Lunculescu, declara vineri că 18 cetăţeni români sunt reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic de persoane în Ungaria, în patru cazuri diferite, 16 dintre aceştia fiind în arestul poliţiei.

Numărul românilor reţinuţi în ţara vecină pentru trafic de persoane se ridică astfel la 22 în prezent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.