Criza refugiaților: Budapesta acuză statele din Balcani

Guvernul ungar a denunţat vineri printr-un purtător de cuvânt ca „total inacceptabil” faptul că autorităţile din ţările aflate de-a lungul aşa-numitului „coridor din Balcani” îi ajută pe imigranţi să ajungă la frontiera Ungariei, totodată frontieră Schengen, relatează MTI.

Zoltan Kovacs a declarat vineri pentru postul public M1 că Ungaria este singurul stat de pe acest „coridor” care îşi face treaba „corect” în privinţa imigranţilor.

El a denunţat faptul că aceşti refugiaţi devin tot mai agresivi şi cer ca autorităţile să-i transporte pentru a-şi continua călătoria.

Ungaria este necesar să se protejeze atât ca stat, cât şi ca membră a Uniunii Europene (UE), iar în acest scop este necesar să creeze un „mediu controlat”, a subliniat Kovacs.

Refugiaţii sosesc la frontiera Ungariei din Grecia, prin ţări ca Macedonia, în care vieţile lor nu sunt în pericol, a apreciat el.

Ei au alternativa să traverseze frontiera ilegal sau libertatea să se predea autorităţilor ungare şi ale altor state membre UE pentru a formula cereri de azil, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.