Criza refugiaților: Încă un român arestat în Austria

Un român a fost arestat în Austria după ce a fost prins de poliţie că transporta 24 de imigranţi într-o camionetă, a anunţat marţi poliţia austriacă, potrivit publicației Le Soir.

„Vehiculul transporta 24 de minori afgani, majoritatea de aproximativ 16 sau 17 ani. Ei erau înghesuiţi în acest vehicul periculos ca obiectele, îngrămădiţi unii peste alţii într-un spaţiu mic. Geamurile şi uşile laterale fuseseră blocate, un grilaj era plasat pe interiorul geamurilor, care erau vopsite în negru. Prin exterior, uşile aveau lacăt. Era ca o închisoare pe roţi”, a relatat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Şoferul român al camionetei a fugit atunci când vehiculul său a fost controlat de poliţie la Viena. A fost însă prins şi arestat.

Este al treilea român reținut pentru trafic de persoane în Austria. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbăta trecută că autorităţile austriece au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români, şoferi ai unor camioane, pentru trafic de persoane.

„La solicitarea Ambasadei României la Viena, autoritățile austriece au confirmat că a fost reținut un cetățean român în localitatea Braunau. Cetățeanul român era șoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane. Totodată, autoritățile austriece au confirmat că, un alt cetățean român a fost reținut pentru trafic de persoane în Salzburg. Acestea era șoferul unui camion în care se aflau mai multe persoane. Poliția austriacă, cu sprijinul atașatului de interne din cadrul Ambasadei României la Viena a verificat identitatea cetățeanului implicat în incident prin procedura cooperării polițienești internaționale”, preciza MAE într-un comunicat transmis sâmbătă seara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.