A început şedinţa CSAT în care se discută despre riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa României

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în care se discută despre posibilele contribuții ale României la coaliția internațională condusă de SUA împotriva grupării Statul Islamic din Irak și Levant a început la Palatul Cotroceni. Potrivit Administrației Prezidențiale, ședința CSAT este condusă de președintele Traian Băsescu.

Pe ordinea de zi sunt incluse tematici referitoare la riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa României pentru anul 2015, președinția română a Comitetului Interministerial de Rang Înalt al Forței de Jandarmerie Europeană din anul 2015, cadrul de cooperare interinstituțională dintre Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, participarea Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan în anul 2015, posibilele contribuții ale României la coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii împotriva Statului Islamic din Irak și Levan, amenințările cibernetice la adresa securității naționale și capabilitățile României de reacție la atac cibernetic major, prevenirea și combaterea utilizării internetului în scopuri teroriste.

Pee timpul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea internațională, se arată în comunicatul publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

La ședința condusă de șeful statului, Traian Băsescu, președinte al CSAT, participă premierul Victor Ponta, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Constantin Niță, ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, adjunctul directorului Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, șeful Statului Major General, general locotenent Ștefan Dănilă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Iulian Fota, și secretarul Consiliului, Ion Oprișor.

De asemenea, participă purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea.

De la ședință lipsește ministrul Apărării, Mircea Dușa, aflat în vizită în RP Chineză în perioada 28 septembrie — 1 octombrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.