CSM, despre Memorandumul dintre Legislativ, Executiv și puterea judecătoarească

Plenul CSM a decis, în ședința de joi, că este oportună încheierea Memorandumului propus între reprezentanţii celor trei puteri: Legislativă, Executivă şi Judecătorească, invitația la dialog fiind lansată din vară de Comisia juridică a Senatului.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că este oportună, de principiu, încheierea Memorandumului propus între reprezentanţii celor trei puteri: Legislativă, Executivă şi Judecătorească, urmând ca în cazul în care această formă de cooperare instituţională este apreciată ca fiind utilă, la elaborarea propriu-zisă a clauzelor actului în care se va concretiza colaborarea să fie observate limitele atribuţiilor ce le sunt conferite de Constituţie şi celelalte acte normative celor trei puteri. (majoritate: 11 DA, 5 NU)”, a decis CSM.

Memorandumul vizează continuarea programului Național de Investitți în infrastructura instanțelor din reședințele de județ, conform Memorandumului adoptat de Guvern în decembrie 2014; realizarea cartierului justiției în Bucuresti în cadrul unui proiect demarat împreună cu Primăria Capitalei și Ministerul Culturii, pentru rezolvarea problemei spațiilor pentru insitutiile și autoritățile sistemului judiciar din Capitala; implementarea cât mai rapida la nivel național a proiectului „dosarul electronic” și asanarea normativă – în sens de restrângere a actelor normative deoarece numărul mare de acte normative și modificările frecventa a acestora, au condus la o diminuare a încrederii populației în sistemul de drept, au precizat reprezentanții CSM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.