CSM discută „cazul” Mona Pivniceru abia după ce se pronunță CCR în cazul lui Băsescu

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va lua în discuţie abia miercuri demisia înaintată de judecătoarea Mona Pivniceru din funcţia de membru al Consiliului, pentru a deveni ministru al Justiției. Adică a doua zi după ce CCR se pronunță în cazul referendumului.

Pe ordinea de zi de miercuri, 22 august, publicată de CSM pe site se află și solicitarea judecătoarei de a se lua act de demisia din funcţia de membru ales al CSM. O ședință a plenului CSM era așteptată luni.

Mona Pivniceru a fost propusă să preia portofoliul Justiţiei în guvernul condus de Victor Ponta, însă numirea sa a fost întârziată de CSM, care nu a catadicsit să se întrunească, rezervându-și însă timp pentru a intra în războiul politic de partea lui Traian Băsescu.

Pivniceru şi-a înaintat pe 8 august demisia din calitatea de membru al CSM. Consiliul a precizat însă că demisia unui membru ales nu este efectivă şi nu produce efecte juridice până când Plenul Consiliului nu ia act de aceasta. Însă nu s-a deranjat să se întrunească.

Calendarul de şedinţe publice a Plenului CSM a fost stabilit pentru săptămâna 20-24 august 2012, anterior acestei perioade fiind imposibilă reuniunea în condiţii de cvorum, a informat Consiliul pe 8 august, precizând că demisia unui membru nu este efectivă până când Plenul nu ia act de aceasta.

„La data de 8 august 2012 a fost înregistrată, la Consiliul Superior al Magistraturii, cererea de demisie din funcţia de membru ales al CSM – reprezentant al judecătorilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru”, se arăta într-un comunicat remis de către Biroul de presă al CSM. De ce era imposibil nu s-a spus.

„Demisia unui membru ales nu este efectivă şi nu produce efecte juridice până când Plenul CSM nu ia act de aceasta”, arăta comunicatul citat.

Nimic nu i-a clintit pe „iluștrii” de la CSM ca să se întrunească mai devreme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.