CSM: trebuie îmbunătățită legislația pentru cazurile de violență sexuală

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat, luni, că susține necesitatea îmbunătățirii cadrului legislativ ca urmare a amplificării, în ultimii ani, a fenomenului infracțional în domeniul violenței sexuale și domestice, dar și a creșterii infracționalității infantile.

„Consiliul Superior al Magistraturii sprijină activitatea de prevenire și combatere a violenței domestice și sexuale din România desfășurată de instituțiile statului și organizațiile nonguvernamentale cu specific în materie, susținând necesitatea îmbunătățirii bunelor practici și a cadrului legislativ. Aceasta în contextul în care, în ultimii ani, la nivelul societății românești, s-a constatat o amplificare a fenomenului infracțional în domeniul violenței sexuale și a violenței domestice, dar și creșterea infracționalității infantile, în care sunt implicați minori atât în calitate de autori, cât și de victime”, se arată într-un comunicat al CSM.

Președintele CSM, Marius Tudose, și Cristi Danileț, membru al Consiliului, au avut luni o întâlnire de lucru cu reprezentanții Ministerului Justiției și organizațiilor neguvernamentale din domeniul egalității de gen, a combaterii violenței împotriva femeilor și minorilor și a protecției victimelor violenței, reunite în Rețeaua ”Rupem Tăcerea despre Violența Sexuală” și Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor — Asociația ACTEDO (Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului), Asociația ALEG (Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen), Fundația CPE (Centrul Parteneriat pentru Egalitate), Asociația ECPI (Euroregional Center for Public Initiatives), Asociația TRANSCENA și Asociația ANAIS.

Sursa citată precizează că este prima acțiune de acest gen, care are loc la sediul CSM, și care face parte dintr-o serie de întâlniri organizate cu participarea ONG-urilor și a instituțiilor publice pentru a găsi metodele cele mai bune de prevenire și combatere a fenomenului violenței în societatea românească, în special a violenței sexuale și a celei domestice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.