CSMS Iaşi, posibil a 5-a „europeană” a României

CSMS Iaşi este a 5-a echipă care va reprezenta România în acest an în cupele europene, concret în Europa League. Moldovenii însă s-au calificat pentru „Europa” pe ultima sută de metri.

Înainte de ultima etapă din play-out, CSMS Iaşi şi CSU Craiova se aflau la egalitate de puncte, 36. Oltenii jucau acasă cu retrogradata Petrolul Ploieşti, iar moldovenii în deplasare la retrogradata AFC Poli Timişoara. La egalitate de puncte, CSMS ocupa locul 7, cel care ducea în Europa League.

În minutul 36, la Craiova era deja 2-0 pentru gazde, în timp ce la Timişoara, CSMS era condusă, surprinzător cu 2-0 de AFC. În Banat a început cursa de urmărire. CSMS a redus din handicap în minuutul 45+2, dar în mitanul doi, timpul se scurgea, ieşenii presau – dar au avut de făcut faţă şi unor contraatacuri periculoase ale gazdelor – tabela de scor nu se schimba. În minutul 82, CSMS a egalat, 2-2, dar nu era suficient.

A venit însă minutul 89, când italianul Piccioni a înscris golul victoriei, îndoliînd pe cei de la „Craiolguţa”, care au pierdut astfel şansa de a merge în Europa.

Oltenii ies la atac

Cei de la Craiova nu au digerat situaţia şi i-au acuzat pe cei de la Timişoara că au băgat 3 juniori în teren. Un atac total nejustificat. AFC Timişoara a introdus juustificat 3 juniori. În primul rând pentru că nu mai are seniori în lot, în al doilea rând pentru că în Liga II-a va fi obligată să utilizeze 2 juniori la fiecare meci. Şi nu înţelegen de ce oficialii de la Craiova sunt supăraţi, pentru că nici ei nu au echipă, fiind obligaţi să evolueze cu jucători de la echipa a II-a. Este adevărat, nici CSMS Iaşi nu are lot de Europa League, dar Craiova nici atât.

Rezultatele ultimei etape în play-out

AFC Timişoara – CSMS Iaşi 2-3 (2-1)

CSU Craiova – Petrolu Ploieşti 2-0 (2-0)

Concordia Chiajna – FC Voluntari 1-1 (1-0)

FC Botoşani – CFR Cluj 4-0 (2-0)

Situaţia finală în Liga 1.

Astra Giurgiu – tur III calificări Liga Campionilor

FCSB – tur III calificări secţiunea non campioane, Liga Campionilor

Pandurii Tg Jiu – tur III calificări Europa League

Dianmo Bucureşti – dacă obţine câştig de cauză la TAS, tur III calificări Europa League

Viitorul Constanţa – tur III calificări Europa League, sau tur II Europa League dacă Dinamo obţine câştigă la TAS

CSMS Iaşi – tur II calificări Europa League, dacă Dinamo nu obţine câştig de cauză la TAS

FC Voluntari – baraj de retrogradare/promovare cu câştigătoarea barajului echipelor de pe locul 2 din Liga a II-a.

AFC Poli Timişoara şi Petrolul Ploieşti – retrogradate în liga a II-a

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.