CTP cere desfiinţarea naţionalei României

Tinerii români care au talent pleacă pe capete din România. În străinătate muncesc, fac performanţă, câştigă bani. Nu rămân în „Naţionala” României. Nu fac excepţie fotbaliştii români, al căror ţel este să ajungă să joace în străinătate, ba chiar să facă tuşa pe-acolo cât mai repede.

Echipa naţională de fotbal a României este, an de an, o întreprindere falimentară, un credit naţional neperformant. De mai bine de un deceniu nu a reuşit să creeze nimic notabil în fotbalul mondial. Acum am ajuns să jucăm derbiuri cu Luxemburg. Întreb: Naţionala n-ar putea fi pur şi simplu desfiinţată, aşa cum nicio întreprindere privată din România cu asemenea rezultate nu poate rămâne în picioare? Va înceta în felul acesta chinul speranţelor deşarte, reînnoit la nesfârşit şi ne vom uita, mândri şi liniştiţi, la performanţele jucătorilor români în cluburi străine, aşa cum ne uităm la tinerii noştri informaticieni, medici, ingineri, profesori sau simpli muncitori plecaţi departe de ţară. Tot internaţionali se cheamă că sunt, scrie Gândul.

Am o singură întrebare în legătură cu scursurile Wiki referitoare la România: americanii ăştia bugetari de la Ambasada SUA, care transmit aceste vorbe supte din gura târgului drept „informaţii”, sunt mai bine sau mai prost plătiţi ca SRI?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.