CTP despre Ungureanu: „Nu poţi să faci asemenea afirmaţii la botul elicopterului! E o chestiune de bun simţ”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat dur, la România TV, declaraţia lui Mihai Răzvan Ungureanu de sâmbătă referitoare la sinistrați. „Este inadmisibil ca militarii să dezăpezească şi cetăţenii să stea la căldură. Nu putem plăti lenea la nesfârşit”, a spus sâmbătă Ungureanu.

„Am încercat să înteleg pe ce se poate baza o astfel de afirmaţie pe care a făcut-o premierul, care abia a pogorât din elicopter prin nămeţi… Probabil, fiind fostul şef al spionilor, şi-a trimis oamenii prin casele de sub nămeţii de 2 metri şi ei l-au informat că oamenii fără căldură în casă au câte un reşou în priză. Probabil este nemulţumit de condiţia fizică a locuitorilor care nu sunt în stare să dea la o parte nămeţii de 2 metri. Ar trebui să se facă antrenament pentru populaţie, antrenament la lopată”, a comentat jurnalistul.

„Premierul a produs o aserţiune, o apostegmă… Cum adică? Mortul e leneş? Ăia care zac morţi prin case. Şi ăştia sunt doar ăia descoperiţi, dar sunt mulţi nedescoperiţi, ei sunt leneşi? Că nu se mişcă din casă ca să se deszăpezească? Nu poţi să faci asemenea afirmaţii la botul elicopterului. E o chestiune de bun simţ. El trece drept o persoană educată, de unde ştie el că românii sunt leneşi… Vine cu afirmaţii universaliste”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP a precizat că declaraţiile lui Ungureanu sunt probabil un reflex profesional, el fiind un premier „militarizat”, care le poartă de grijă jandarmilor şi militarilor care stau în frig la deszăpezire.

„Iată că prima grijă a premierului e legată de uniformă, de militari, de armată. Le plînge de milă că stau în frig la deszăpezire şi nu are niciun gând pentru viermii de civili care au prostul gust să degere prin case”, a spus jurnalistul.

Acesta a mai explicat că atitudinea este similară cu aceea a lui Traian Băsescu, care le-a transmis celor care „mureau prin maşini în zăpezi” că „iarna nu-i ca vara”.

„Când ai o situaţie de urgenţă, nu te apuci să dojenesti, mai întâi îi salvezi şi apoi poţi să faci asta”, a mai declarat Popescu.

Cât despre faptul că preşedintele ţării, Traian Băsescu, se relaxează la Predeal, Cristian Tudor Popescu a comentat:

„În mod normal nu e treaba preşedintelui să deszăpezească zone, dar Băsescu cât a avut nevoie de votul poporului nelipsit de prin zone din astea… la inundaţii… era foarte prezent în teritoriu. Acum pentru că şi-a făcut numărul, considerând că a ciuruit pe toată lumea cu mişcarea asta cu guvernul Ungureanu, nu a mai fost nevoie. Oricum a zis că nu mai are ce pierde acum un an”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.