Cu albumul în Gastrobar

Albumul „București optimist“, semnat de Cristian Vasile, adună imaginile adunate de câțiva ani încoace de către fotograf. Pasionat de călătorii, Cristian Vasile a vrut să ofere perspectiva unui București surprins prin ochii unui turist. Lansat inițial ca o pagină pe o rețea de socializare, proiectul său a atras atenția celor care și-au manifestat surpriza de a descoperi motive de admirație în orașul pe care credeau că îl știu deja foarte bine.

Editura Curtea Veche, care a transformat demersul lui Cristian Vasile într-un album tipărit, organizează lansarea la Gastrobar (Splaiul Unirii nr. 160B, etaj 2), de la ora 19.00. „Ideea proiectului «București optimist» mi-a venit prin anul 2012, în urma unei plimbări prin oraș, în prima zi însorită după o iarnă prea lungă. Mi-am luat aparatul pe umăr și am încercat să mă comport ca un turist curios să descopere în oraș detalii inedite. Imaginile au avut mare succes, fapt care m-a convins să continui“, spune autorul.

Un oraș pe care ne-am obișnuit să îl considerăm obositor se dezvăluie în imaginile lui Cristian Vasile ca o metropolă ce pulsează de viață, un spațiu în care culorile și lumina oferă ocazii surprinzătoare de a te bucura de intensitatea vieții de zi cu zi și de ritmurile blânde ale înserării. Amestecul de stiluri arhitecturale, ca și urmele lăsate de istoria Bucureștiului, se transformă în accente ale unei frumuseți pe care abia o bănuiai.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.