Cu americanii între hărți

Lucrările a 11 artiști americani sunt prezentate la Muzeul Național al Hărților și Cărții vechi, în cadrul expoziției „O selecţie de gravori americani contemporani“. James Reed, Alexandra Eckhardt, Joel Beckwith, Ann Chernow, Andre Junget, Ben Ferguson, Dale Bradley, Joanna Dickey, Lyell Castonguay, Nomi Silverman și Andrew Murdoch sunt cei selectați în cadrul colaborării pe care Muzeul o desfășoară cu Blue Hill Art & Cultural Center, centru expoziţional din Rockland County, Pearl River, New York.

„Tehnicile contemporane de gravură le oferă artiştilor nebănuite posibilităţi de a folosi materialele şi procesele de gravură, de la cele tradiţionale şi până la gravura digitală şi la imaginile realizate pe computer. Lucrările artiştilor americani aduc în atenţia publicului diferite tehnici de gravură, precum xilogravura, litografia şi acvaforte“, spun curatorii Silvia Suciu și Barbara Sussman.

Acestea explică și că „În cazul litografiei, adâncimea imaginii merge dincolo de linia desenată. Când lucrează cu placa de metal, artistul trebuie să dea dovadă de o tehnică ireproşabilă pentru a realiza un print. Placa de lemn îi permite să experimenteze cu materia.“
Expoziția e deschisă până pe 3 septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.