Cu cât a crescut PIB-ul anul trecut

Produl Intern Brut a crescut în anul 2015, comparativ cu 2014, cu 3,7%, potrivit estimărilor „semnal” publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Comparativ cu trimestrul III 2015, Produsul intern brut în trimestrul IV 2015 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,1%.
Față de acelaşi trimestru din anul 2014, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 3,7% pe seria brută şi de 3,8% pe seria ajustată sezonier.

INS precizează că seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a revizuirii seriilor brute ale PIB trimestrial pentru anii 2012‐2014 în vederea reconcilierii cu datele anuale (2012 şi 2013 – varianta definitivă, 2014 – varianta semidefinitivă) şi a includerii estimărilor pentru trimestrul IV 2015, fiind modificată față de varianta publicată în 15 ianuarie 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.