Cu ce se mai ocupă Valeriu Zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a degustat, joi, împreună cu unii parlamentari, vinurile moldoveneşti de la expoziţia organizată la Palatul Parlamentului.

„Fiind oltean, îmi place vinul sec şi fiind şi oltean şi căldurile fiind mari vara acolo, iar austriecii ne-au lăsat ca datină şpriţul, aşa că oltenilor le place şpriţul. Vinul roşu trebuie să-l bei sec, vinul alb sau roze este foarte bun pentru vară şi merită să-l bei, e medicament, dar acum să nu exagerăm, să-l bei cu sticla”, a spus Valeriu Zgonea.

Potrivit Mediafax, Zgonea s-a plimbat pe la fiecare stand şi le-a cerut producătorilor de vinuri informaţii în legătură cu fiecare sortiment de vin expus, apreciind că vinurile de casă lipsesc din restaurantele româneşti.

„Nu vreau să merg în Moldova şi să beau vin din Italia sau Spania, vreau să beau un vin moldovenesc. Va trebui să discutăm în Comisia de agricultură a Parlamentului să se uite şi în zona celor cu servicii”, a spus Zgonea.

Pesedistul a mai afirmat că, fiind toamnă şi urmând postul, pot şi parlamentarii să bea un pahar de vin.

„Fiind toamnă, apropiindu-se sărbătorile şi intrând în post, pot şi ei (parlamentarii n.r.) să bea un vin moldovenesc. Face bine la organism, de fapt e şi recomandat un pahar de vin pe zi. Nu e bine să bei mai mult de un pahar de vin, dar un pahar de vin roşu seara face dilataţie, cum spune doctorul, e ca un medicament”, a mai explicat Zgonea.

Valeriu Zgonea a inaugurat, joi, la Palatul Parlamentului, o expoziţie de vinuri din Republica Moldova, spunând că doreşte astfel să pună în practică o promisiune mai veche a lui şi că este un semnal că instituţiile statului român susţin economia R. Moldova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.