Cu ce se ocupă Oprea în vreme ce mii de sinistrați se chinuie să supraviețuiască

După ce a mai marcat o acțiune de imagine mergând alături de Mihai Răzvan Ungureanu și de Gabriel Berca în județele sinistrate, Gabriel Oprea, Ministrul Apărării, a găsit de cuviință că este momentul să le scrie militarilor care au participat şi participă la misiuni de intervenţie şi de salvare de vieţi omeneşti.

„Armata a fost şi va fi mereu alături de popor. Fie că luptă în teatrele de operaţii pentru libertatea, liniştea şi siguranţa celor de acasă, fie că intervine, la greu, în sprijinul semenilor săi, militarul român este un simbol de onoare, curaj, statornicie şi devotament”, se arată în scrisoarea lui Oprea.

„În aceste zile, Armata dovedeşte încă o dată că îşi merită întregul respect şi întreaga apreciere de care se bucură în societatea noastră. Ne-am ridica la nivelul celor mai exigente aşteptări, i-am făcut mândri pe toţi militarii activi sau în rezervă şi, cel mai important, am adus alinare oamenilor greu încercaţi de viscol şi ninsori. Gândul meu se îndreaptă cu recunoştinţă şi mulţumire spre dumneavoastră, dar şi spre familiile dumneavoastră, care vă susţin şi vă dau putere pe drumul greu al carierei militare. Vă asigur că vă sunt alături, că spiritul de corp al Armatei rămâne de nezdruncinat şi că haina militară va fi în continuare respectată şi apreciată de societatea noastră, pe măsura sacrificiilor şi a eforturilor pe care le faceţi în slujba ţării. (…) Aţi îndeplinit şi continuaţi să desfăşuraţi misiuni de salvare şi transport de persoane, de aprovizionare cu alimente şi apă, de protejare a infrastructurii şi alte misiuni specifice unei perioade atât de dificile cum este cea pe care o traversăm. Eforturile dumneavoastră şi ale tuturor celor care participă la aceste misiuni confirmă o dată în plus devotamentul militarilor români şi puterea jurământului care ne leagă de ţară”, mai afirmă Oprea în scrisoarea transmisă militarilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.