Cu cine se judecă Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că în perioada următoare va fi demarat un audit în ceea ce privește achizițiile, dar și cele 6.000 de litigii în care este implicată Primăria.

„Am solicitat un audit de resurse umane în cadrul PMB și un audit financiar în cadrul PMB. De asemenea, în foarte scurt timp va demara și un audit în domeniul juridic în ceea ce privește achizițiile, precum și cele 6.000 de litigii pe care le-am găsit la PMB. Cu siguranță, va fi nevoie ca în perioada următoare atât RADET, cât și RATB să intre într-un proces de auditare. Oricum, acesta este necesar, ca pași premergători pentru transformarea în societăți pe acțiuni”, a declarat Firea, într-o conferință de presă.

Municipalitatea are deschise 6.000 de dosare de litigii în instanțe, a susținut luni Gabriela Firea.

„Nu vreau să mă plâng și nici nu vreau să îi descurajez pe bucureșteni, dar problemele sunt într-adevăr multe și unele dintre ele, mai complicate. Am preluat 6.000 de litigii la Direcția juridică. Practic, vă dați seama ce volum de muncă va fi în următoarea perioadă: 6.000 de dosare. Am aflat și eu sâmbătă dimineața, când m-am întâlnit cu directorul juridic adjunct”, a spus ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.