Cu cine va juca Halep şi dublurile cu români în componenţă

Simona Halep va juca în turul III cu o jucătoare în vogă în… secolul trecut. Ce adversare au româncele la dublu feminin şi băieţii noştri de la dublu masculin şi dublu mixt.

Cine este Mirjana Baroni, adversara lui Halep

Mirjana Lucic-Baroni este o croată, născută în 1982 în RFG, la Dortmund, care este rezidentă în SUA. Baroni este pe poziţia 119 în clasamentul WTA (cea mai înaltă poziţie – locul 32 – a avut-o în 1998). A câştigat în carieră două turnee WTA (Croatian Bol Ladies Open), în 1997 şi 1998, în ambele finale învingând-o pe românca Corina Morariu.

Baroni vine din calificări, unde a fost cap de serie nr.13, pe un tablou de 128 de aspirante la tabloul principal. În calificări şi în primele două tururi pe tabloul principal, Mirjana Lucic-Baroni a avut următoarele rezultate:

– 2-1 (6/4, 5/7, 6/4) cu Bernanrda Pera (SUA) – 343 WTA (Q1)

– 2-0 (6/3, 6/3) cu Irina Falconi (SUA) – 133 WTA (Q2)

– 2-1 (6/4, 4/6, 7/5) cu Sofia Shapatava (Georgia) – 190 WTA (Q2)

– 2-0 (6/3, 7/6) cu Garbine Muguruza (Spania) – 26 WTA (T1)

– 2-1 (6/7, 6/3, 6/2) cu Shahar Pe’er (Israel) – 155 WTA (T2)

Adversarii cuplului Horia Tecău/Jean Julien Roger

Cuplul româno-francez Horia Tecău/Jean Julien Roger este cap de serie nr.9 pe tabloul principal de dublu masculin (64 perechi). Adversar în turul I va fi perechea Rameez Junaid/ Jesse Huta Galung (Australia/Olanda). Cei doi joacă pentru prima oară împreună la dublu şi nici în alte componenţe nu au evoluat la US Open. În clasamentul mondial ATP, cei doi ocupă locurile 65, respectiv 66, dar după rezultate obţinute în alte formule de dublu.

Florin Mergea/Marin Draganja (Croaţia) – cei doi au câştigat în iulie Open-ul Germaniei – joacă în turul I contra perechii Frantisek Cermak/Jaroslav Levinsky (Cehia), un dublu nou, fără rezultate notabile.

Bătălie între românce la dublu fete?

Cuplul româno-elveţian Raluca Olaru/Stephanie Vogele (formulă nouă de dublu) va evolua în turul I contra solidei perechi Alla Kudryavtseva (Rusia)/Anastasia Rodionova (Australia), care joacă împreună din februarie 2013 şi care este cap de serie nr.9. Perechea învingătoare în acest meci va juca în turul II împotriva dublului Sorana Cârstea (România)/Pauline Parmentier (Franţa). Perechea româno-franceză a întrecut în primul tur de Tornado Alicia Black/Bernarda Pera (SUA) cu 2-1 (2/6, 6/4, 6/3).

O altă pereche din care face parte o româncă, Monica Niculescu/Caroline Garcia (Franţa) – o formulă nouă de dublu, va avea drept adversară perechea Domnika Cibulkova (Slovacia)/ Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia). Şi aici suntem în faţa unei formule inedite, cu menţiunea faptului că Baroni este o specialistă a oribei de dublu.

Camelia Begu/Karin Knapp (Italia) – iarăşi o pereche ad-hoc constituită – vor avea o misiune dificilă în primul tur în faţa dublului cap de serie nr.2, Shieh Si Wi (Taipei)/Peng Shuai (China), un cuplu foarte sudat care a câştigat în acest an titlul la Rolland Garros.

Adversari la dublu mixt

Perechea Horia Tecău/Lucia Hradecká (Cehia) este cap de serie nr.5 pe tabloul principal care cuprinde 32 de dubluri. Chan Hao-ching (Taipei)/Max Mirnyi (Belarus) este perechea pe care o va înfrunta dublul româno-ceh.

O altă pereche cu participare românească, Florin Mergea/Elina Svitolina (Ucraina), va juca în primul tur contra perechii Cassey Dellacqua(Australia)/Jamie Murray (Anglia).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.