Cu cine vor juca Halep, Niculescu, Begu şi Cârstea la Miami Open

Tragere la sorţi sau ironie a sorţii. Alexandra Dulgheru are şanse să intre pe tabloul principal. Un turneu după care, indiferent de rezultat, Simona Halep îşi poate consolida locul 3 în clasamentul mondial.

Urmăritoarele Simonei Halep trebuie să transpire din greu

Luni a început (cu meciurile din primul tur din calificări) Miami Open, turneu foarte important, din categoria Premier Mandatory, ca şi cel de la Indian Wells. La feminin 4 jucătoare din România se află pe tabloul principal, iar o a cincea are şanse mari să intre pe tablou. Simona Halep, indiferent de ce va face la acest turneu, îşi va consolida locul 3 în clasamentul general WTA. Petra Kvitova, locul 4 WTA nu participă şi i se vor scade cele 250 de puncte obţinute anul trecut. Caroline Wozniacki (#5 WTA) şi Agnieszka Radwańska (#8 WTA) vor face puncte doar dacă ajung în semifinale, în timp ce Ana Ivanovic (#6 WTA) trebuie să prindă sferturile de finală pentru a adăuga puncte la zestrea pe care o are.

Serena Williams cap de serie nr.1

La Miami Open, în turneul feminin, principalii capi de serie sunt: 1 – Serena Williams, 2 – Maria Sharapova, 3 – Simona Halep; 4 – Caroline Wozniacki, 5 – Ana Ivanovic, 6 – Eugenie Bouchard, 7 – Agnieszka Radwańska, 8 – Ekaterina Makarova. Românca Camelia Irina Begu este cap de 31. La masculin, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Kei Nishikori, Milos Raonic, David Ferrer, Stan Wawrinka şi Tomas Berdych sunt favoriţii principali.

Halep iar cu Jankovic şi cu Serena ?

Simona Halep este cap de serie nr.3 la turneul de la Miami. Ea nu are de apărat puncte de anul trecut, pentru că deşi era cap de serie nr.6, s-a retras înainte de începerea turneului. Anul trecut, Halep venea la Miami Open după ce jucare sferturi de finală la Indian Wells. Dacă va intra în turneu – cel puţin până la redactarea acestui articol pe site-ul oficial al turneului nu era menţionată vreo retragere de ultimă oră – Halep are pe partea de sus a tabloului următoarele posibile adversare:

  • turul II: învingătoarea dintre Nicole Vaidišová şi o jucătoare care vine din calificări. Nicole Vaidišová este o fostă jucătoare de top, care între 2010 şi 2014 nu s-a aflat în activitate.

  • turul III: pot ajunge Magdaléna Rybáriková sau Camila Giorgi (cap de serie 30)

  • turul IV: pe partea a doua a secţiunii 3 a tabloului de concurs este „înghesuială” de nume cunoscute: Viktoria Azarenka, Tsvetana Pironkova, Sílvia Soler Espinosa, Flavia Pennetta (#15) şi Jelena Jancovic (#20). Una dintre cele 5 va ajunge în turul IV şi s-ar putea să joace cu Halep, dacă ea va fi calificată.

  • Sferturi de finală: pe secţiunea 4 a tabloului cele mai valoroase jucătoare sunt: Eugenie Bouchard (#6), Lucie Šafářová (#10), Roberta Vinci, Yaroslava Shvedova, Sloane Stephens, Madison Keys. Câştigătoarea secţiunii 4 va juca în sferturi cu câştigătoarea secţiunii 3.

  • Semifinale: câştigătoarea sfertului S3 vs S4 joacă semifinală contra câltigătoarea sfertului S1 vs S2. Numele cel mai sonor din această parte a tabloului: Serena Williams.

Monica Niculescu dă din nou de Serena în turul II

Pentru Monica Niculescu (# 70 WTA) tragerea la sorţi de la Miami a fost parcă trasă la indigo după cea de la Indian Wells. În turul I joacă împotriva americancei Shelby Rogers (#86 WTA), iar dacă învinge, în turul II joacă împotriva Serenei Williams.

Begu „merge” pe Radwańska, Sorana pe Petkovic

Camelia Irina Begu (#35 WTA) intră în cursă direct în turul II şi va avea drept adversară pe învingătoarea dintre Tereza Smitková (#60 WTA) şi Natalia Vikhlyantseva (# 373 WTA). Dacă se califică în turul III, Begu dă de Agnieszka Radwańska (#8WTA). O a patra jucătoare din România pe tabloul principal este Sorana Cârstea (#148 WTA). Ea va juca în turul I cu Christina McHale (# 66 WTA). Dacă Sorana învinge, joacă în turul II contra Andreii Petkovic (#10 WTA).

În calificări, româncele au intrat deja „în foc”

  • Alexandra Dulgheru (# 72 WTA) a jucat luni seara în turul I de calificări cu Oceane Dodin (Fra – #141 WTA) pe care a întrecut-o în trei seturi, 6-4, 4-6, 6-1, după 2 ore şi 12 minute de joc. În turul II al calificărilor, Dulgheru o va întâlni pe Ipek Soylu (Tur – #281 WTA), care a scos-o din cursă (6-0, 6-1) pe românca Andreea Mitu (#107 WTA). Dacă trece de jucătoarea din Turcia, Dulgheru intră pe tabloul principal şi în turul I.

  • La masculin, Victor Hănescu (#141 ATP) joacă în primul tur al calificărilor contra lui James Duckworth (Aus – #9 ATP). Dacă va trece de australian, Hănescu va avea meciul decisiv pentru intrarea pe tabloul principal contra învingătorului din meciul Alejandro Gonzales (Col – #100 ATP) vs Luke Saville (Aus – #184 ATP).

S-au oficializat clasementele WTA

Luni s-au dat publicităţii, oficial, clasamentele WTA (cel general şi cel pe anul 2015). Aşa cum Cotidianul.ro a informat încă de duminică seara, în clasamentul general al WTA, Simona Halep s-a distanţat de ocupanta locului 4, Petra Kvitovic, iar în clasamentul pe 2015, a trecut pe locul 1, cu un uşor avans în faţa Serenei Williams.

Clasament General WTA

  1. Serena William: 9.982 puncte

  2. Maria Sharapova: 8.270 puncte

  3. Simona Halep: 7.181 puncte

  4. Petra Kvitovic: 6.275 puncte

  5. Caroline Wozniacki: 4.770 puncte

  6. Ana Ivanovic: 4.425 puncte

  7. Eugenie Bouchard: 4.306 puncte

  8. Agnieszka Radwanska: 3.480 puncte

  9. Ekaterina Makarova: 3.420 puncte

  10. Andreea Petkovic: 3.190 puncte

Clasament WTA 2015 – Road to Singapore

  1. Simona Halep (Rou) – 2.610 puncte

  2. Serena Williams (SUA) – 2.390 puncte

  3. Maria Sharapova (Rus) – 2.000 puncte

  4. Karolina Pliskova (Cze) – 1.435 puncte

  5. Carla Suarez-Navarro (Esp) – 1.105 puncte

  6. Ekaterina Makarova (Rus) – 1.091 puncte

  7. Timea Bacsinszky (Sui) – 1.085 puncte

  8. Caroline Wozniaki (Den) – 1.046 puncte

  9. Venus Williams (SUA) – 1.000 puncte

  10. Madison Keys (SUA) – 955 puncte

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.