Cu ciocanul la Cultură și cu popa la Transporturi

Probabil că Olguța Vasilescu își imaginează că prezența sa la România Mare și colaborarea cu Vadim Tudor au contaminat-o cultural și au făcut și din ea un om de cultură. Altfel nu înțeleg de ce s-a făcut de rîs susținînd un inginer care a fost la compania de transport în comun și la administrația cimitirelor din Craiova să ocupe postul de șef al Comisiei de cultură a Senatului României. Probabil că onestitatea senatorului Radu Preda s-o fi impresionat atît de mult (asta a și mărturisit). Numai că onestitatea unui inginer n-are nici o legătură cu activitatea unei comisii juridice sau a uneia de cultură. E ca și cum l-ai socoti bun de conducerea Comisiei de cultură pe un om care stă pe strada numită Marin Sorescu sau locuiește peste drum de Teatrul Național. Sau a dormit doi ani într-o cameră mică de la filarmonica orașului. PSD-ul are o anume dezinvoltură culturală care vine din incultură sau din disprețul față de cultură. L-a mai avut desemnat pe Georgică Severin la aceeași comisie și după ce omul a rămas fără coledzi l-a reciclat la Radioul public pentru că la viața sa a avut și el o revistă. Protestele din Radio, acuzațiile de pesedizare a radioului public sunt consecințele aceleiași politici care a adus și la Ministerul Culturii un om care n-are nici o legătură profundă cu cultura română.

Experiența PSD-ului la numit oameni care se potrivesc ca nuca în perete cu postul pe care au fost numiți nu poate decît să-l îngroape încet, să îl transforme într-un soi de anti-partid.

Ce să mai înțelegem din aroganța și din gafele PSD? Că uneori e mai bine să nu ai rude suspuse și încuiate, hotărîte să-ți facă un bine și să te propulseze, pentru că te fac de rîs de nu te mai aduni. Al doilea lucru, în fapt cel mai important, este că PSD-ul o ține dintr-o prostie într-alta, dintr-o cîrpeală într-o penibilitate, dintr-o improvizație într-o nenorocire. Partidul care surclasa opoziția cu greutatea miniștrilor săi traversează acum o criză de oameni cum nu ne-am imaginat niciodată. Însăși numirea Liei Olguța Vasilescu la Muncă și Protecție Socială este un asemenea semn. Oricîtă gălăgie și agitație a stîrnit fosta primăriță a Craiovei, în loc să aducă un minim cîștig de încredere sau de simpatie, ea a devenit principala mașină de stîrnit antipatie cu care PSD-ul stropește și enervează electoratul. Mai mult, ea și-a proptit fostul soț la ASF și a fost, ca și Liviu Dragnea, promotoarea mediocrilor și impostorilor în poziții importante în care ar fi trebuit să susțină personalități și profesioniști.

De ce l-o fi pus PSD-ul pe Adrian Țuțuianu la Comisia de supraveghere și control al SRI? Pentru că s-a ocupat de găleți și oale în campania electorală și de strîngeri de fonduri în județul Dîmbovița? Şi pentru că tot n-a făcut nimic, fiind doar o copie jenantă a lui Georgian Pop, de ce l-a mai promovat și la Apărare? Pentru a provoca momentul penibil din comunicatul cu salariile eșalonate ale celor din Armată? Sau pentru că Țuțuianu trece drept un descurcăreț și mahării partidului s-au gîndit că el ar fi unul dintre cei care ar putea scoate ceva și din achizițiile de tehnică militară?

Mărturisesc că nici în cele mai pesimiste evaluări nu mi-am imaginat că Liviu Dragnea se va da de-a berbeleacul într-o asemenea cascadă de gafe și penibilități. Nici dacă ar fi vrut să își caroteze partidul, fiind unul dintre cei strecurați pentru a comite numai diversiuni, el tot n-ar fi izbutit să o țină într-o asemenea serie neagră.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de joi versiunea tipărită – disponibilă la toate chioşcurile – sau varianta digitală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.