×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:38
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Cu ciocanul la Cultură și cu popa la Transporturi

Probabil că Olguța Vasilescu își imaginează că prezența sa la România Mare și colaborarea cu Vadim Tudor au contaminat-o cultural și au făcut și din ea un om de cultură. Altfel nu înțeleg de ce s-a făcut de rîs susținînd un inginer care a fost la compania de transport în comun și la administrația cimitirelor din Craiova să ocupe postul de șef al Comisiei de cultură a Senatului României. Probabil că onestitatea senatorului Radu Preda s-o fi impresionat atît de mult (asta a și mărturisit). Numai că onestitatea unui inginer n-are nici o legătură cu activitatea unei comisii juridice sau a uneia de cultură. E ca și cum l-ai socoti bun de conducerea Comisiei de cultură pe un om care stă pe strada numită Marin Sorescu sau locuiește peste drum de Teatrul Național. Sau a dormit doi ani într-o cameră mică de la filarmonica orașului. PSD-ul are o anume dezinvoltură culturală care vine din incultură sau din disprețul față de cultură. L-a mai avut desemnat pe Georgică Severin la aceeași comisie și după ce omul a rămas fără coledzi l-a reciclat la Radioul public pentru că la viața sa a avut și el o revistă. Protestele din Radio, acuzațiile de pesedizare a radioului public sunt consecințele aceleiași politici care a adus și la Ministerul Culturii un om care n-are nici o legătură profundă cu cultura română.

Experiența PSD-ului la numit oameni care se potrivesc ca nuca în perete cu postul pe care au fost numiți nu poate decît să-l îngroape încet, să îl transforme într-un soi de anti-partid.

Ce să mai înțelegem din aroganța și din gafele PSD? Că uneori e mai bine să nu ai rude suspuse și încuiate, hotărîte să-ți facă un bine și să te propulseze, pentru că te fac de rîs de nu te mai aduni. Al doilea lucru, în fapt cel mai important, este că PSD-ul o ține dintr-o prostie într-alta, dintr-o cîrpeală într-o penibilitate, dintr-o improvizație într-o nenorocire. Partidul care surclasa opoziția cu greutatea miniștrilor săi traversează acum o criză de oameni cum nu ne-am imaginat niciodată. Însăși numirea Liei Olguța Vasilescu la Muncă și Protecție Socială este un asemenea semn. Oricîtă gălăgie și agitație a stîrnit fosta primăriță a Craiovei, în loc să aducă un minim cîștig de încredere sau de simpatie, ea a devenit principala mașină de stîrnit antipatie cu care PSD-ul stropește și enervează electoratul. Mai mult, ea și-a proptit fostul soț la ASF și a fost, ca și Liviu Dragnea, promotoarea mediocrilor și impostorilor în poziții importante în care ar fi trebuit să susțină personalități și profesioniști.

De ce l-o fi pus PSD-ul pe Adrian Țuțuianu la Comisia de supraveghere și control al SRI? Pentru că s-a ocupat de găleți și oale în campania electorală și de strîngeri de fonduri în județul Dîmbovița? Şi pentru că tot n-a făcut nimic, fiind doar o copie jenantă a lui Georgian Pop, de ce l-a mai promovat și la Apărare? Pentru a provoca momentul penibil din comunicatul cu salariile eșalonate ale celor din Armată? Sau pentru că Țuțuianu trece drept un descurcăreț și mahării partidului s-au gîndit că el ar fi unul dintre cei care ar putea scoate ceva și din achizițiile de tehnică militară?

Mărturisesc că nici în cele mai pesimiste evaluări nu mi-am imaginat că Liviu Dragnea se va da de-a berbeleacul într-o asemenea cascadă de gafe și penibilități. Nici dacă ar fi vrut să își caroteze partidul, fiind unul dintre cei strecurați pentru a comite numai diversiuni, el tot n-ar fi izbutit să o țină într-o asemenea serie neagră.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de joi versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Miercuri, 06 septembrie 2017
5432
 | 17
 | 22
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Un revoltat
+2
Foarte curios, mi-am mai aruncat un pic privirea sa vad ce mai zic romanii prin comentarii. Aveam impresia ca prin ziarul acesta se plimba preponderent PSD-istii, dar............surpriza sunt din ce in ce mai putini. S-au saturat si ei de acesti ilustri conducatori. Dupa cati la numar au primit peschesuri de la PSD -isti si cat de mari , pensiile speciale+reangajare, administratia locala indiferent de culoare, ar trebui sa-i voteze pe vecie chiar un pic si dupa ce plecam dincolo, chiar daca plecam pe un drum neasfaltat ca nu mai sunt bani.
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
rodina
+4
Daca vreti sa mearga lucrurile dein rau in mai rau e simplu: pui un inginer la cultura, un horticultor in finante, un medic la armata etc, etc si totul este precum vres d-nul Dragnea&co. Nu e rau ca se intampla asta, ci faptul ca toti cei care distrug tara ies la suprafata -se vede cu ochiul liber-iar POPORUL doarme. Si nu numai ca doarme-dar ii si voteaza! Asta e culmea prostiei. Asa tara-asa oameni-asa conducatori. Vae victis!!!
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Pentru Moderator
+5
Postarea " No , Gata ? No , Hai ! " ESTE CENZURATA ! De ce ? Spiritul lui Avram Iancu inca bantuie si da frisoane ? Lasati libere opiniile cititorilor , avem dreptul la ele , de ce ti-e frica .....
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Czestochowa
+2
Oare ce parere are despre acest lucru ANDREI MARGA ?
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
florinakis
+7
nici sa te mai revolti in verun fel nu mai are niciun rost ... astia sunt toti o apa si-un pamant ...
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+2
Pt:Nastratin,Un Revoltat,Lili, Ha, Ha, Ha, Dan,Moser,Cornel Nistorescu. Doamnelor si domnilor, aglomerarea politica PSD este si ea o creatie a democratiei originale in sos slinos de capitalism de cumetrie inventate in locul tovarasiei de catre batranul edecar Ion si Iliescu impreuna cu pupilul sau, dusmanul de neam si tara, Petre Roman, dupa lovitura de stat din dec.'89( data de fosta URSS si ciracii sai din tara asta amarata, urmasii analfabetilor oraselor si satelor, urmasii insilor din ''poporul ales '' plantati in functii de serviciile fostei URSS dupa ticalosia din 30.dec.1947, dupa asasinarea, exterminarea, fara scrupule si mila a ELITELOR ROMANESTI !) care este numita de unii cu tupeu si obraznicie- revolutie ! Sigur ca si PSD-ul precum TOATE aglomerarile politice colcaie de fosti securisti, actualele specimene- '' baieti cu ochii albastrii '' care de 28 de ani se infrupta, in mega hotii si mega banditisme economice, din propietatea socialista cladita de poprul roman in perioada tovarasie '65-'89 ! Ce refuza cei care comenteaza acum si autorul articolului sa remarce ca PSD-ul asa cum este el, incerca putin, nu mult, sa amelioreze mizeria si traiul de sorginte fanariota prin marirea salariilor si pensiilor din amarata asta de tara ( asa a facut si Guvernul minoritar condus de PremieruL Tariceanu si sustinut pe sest de PSD, parca in anul 2008 !) ! Ca actiunea asta, are sau nu suport economic este de discutat, dar se incearca se se mai uite si in ochii romanilor. Cei din PNL, actuala Opozitie, sunt numai ingrijorati sa ajunga dupa 2019 in jiltul Cotrocenilor sotul doamnei Carmen, alta ingrijorare nu au, aiureaza tot felul de motiuni de litera '' c '' deoarece PSD-ul are o majoritate lejera in Parlament dictata de romanii care au mers la vot in dec.'2016 ( circa 40 % din totalul celor cu drept de vot in tara noastra ) ! In rest pace si prietenie suntem la cheremul celor ce se amesteca copios in treburile noastre interne in ultimii 28 de ani ... !
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
-1
Pt:Nastratin,Un Revoltat,Lili, Ha, Ha, Ha, Dan,Moser,Cornel Nistorescu. Doamnelor si domnilor, aglomerarea politica PSD este si ea o creatie a democratiei originale in sos slinos de capitalism de cumetrie inventate in locul tovarasiei de catre batranul edecar Ion si Iliescu impreuna cu pupilul sau,dusmanul de neam si tara, Petre Roman, dupa lovitura de stat din dec.'89( data de fosta URSS si ciracii sai din tara asta amarata, urmasii analafabetilor oraselor si satelor, urmasii insilor din ''poporul ales '' plantati in functii de serviciile fostei URSS dupa ticalosia din 30.dec.1947, dupa asasinarea, exterminarea fara scrupule si mila a ELITELOR ROMANESTI !) care este numita de unii cu tupeu si obraznicie- revolutie ! Sigur ca si PSD-ul precum TOATE aglomerarile politice colcaie de fosti securisti, actualele specimene- '' baieti cu ochii albastrii '' care de 28 de ani se infrupta, in mega hotii si mega banditisme economice, din propietatea socialista cladita de poprul roman in perioada tovarasie '65-'89 ! Ce refuza cei care comenteaza acum si autorul articolului sa remarce ca PSD-ul asa cum este el, incerca putin, nu mult, sa amelioreze mizeria si traiul de sorginte fanariota prin marirea salariilor si pensiilor din amarata asta de tara ( asa a facut si Guvernul minoritar condus de PremieruL Tariceanu si sustinut pe sest de PSD, parca in anul 2008 !) ! Ca actiunea asta, are sau nu suport economic este de discutat, dar se incearca se se mai uite si in ochii romanilor. Cei din PNL, actuala Opozitie, sunt numai ingrijorati sa ajunga dupa 2019 in jiltul Cotrocenilor sotul doamnei Carmen, alta ingrijorare nu au, aiureaza tot felul de motiuni de litera '' c '' deoarece PSD-ul are o majoritate lejera in Parlament dictata de romanii care au mers la vot in dec.'2016 ( circa 40 % din totalul celor cu drept de vot in tara noastra !) ! In rest pace si prietenie suntem la cheremul celor se amesteca copios in treburile noastre interne in ultimii 28 de ani ... !
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Ninel
+2
Stilul de a face politica si de a "gestiona" problemele majore ale Romaniei de catre cei ce au capatat puterea datorita unei mase de votanti fara responsabilitate - adusi la limita saraciei pe toate planurile - NU DA FRISOANE tuturor celor carora le mai pasa de VIITORUL ROMANIEI ? Nu vedeti similitudinile cu epoca stalinista - cand erau promovati doar "neavenitii" , slugile si patrupedele flamande ? Dependenta de "VOINTA " unui CONDAMNAT PENAL - cu multe tinichele ce zdrangane la fiecare miscare - NU incomodeaza toata adunatura din acest PSD ? Pe cine se "sprijina" acest CONDAMNAT PENAL ? Niste SLUGI fara constiinta , fara caracter , fara personalitate , fara VALOARE UMANA si intelectuala sunt adunati de CONDAMNATUL PENAL pentru a executa ORDINE - venite din spatele acestui CONDAMNAT PENAL - de la consultantii acestuia . Este clar ca NU pentru prosperitatea Romaniei , ci pentru distrugere si aservire unei puteri TOXICE .... ce a mai DISTRUS Romania cu zeci de ani in urma .
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
moser
+1
@Dan io nu s un pretentios si nici un glolrios dar ai dreptate dle..chiar ma intreb cum a fost si este posibil siii ..uite ca este si posibil sin in fonctie..ei da ni aprfoape miez da noapte si npoate ca vaz io diferit...in rest va dau dreptate ....daca conteaza.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Poli 21
+3
Pe bune, cornelus , sau este ordin pe unitate sa ma arunci pe piata si astfel de articole
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ziariștii acoperiți, în pericol
Publicat acum 23 ore şi 7 minute
Ce a făcut de fapt Florian Coldea în Irak?
Publicat acum 4 ore şi 37 minute
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 6 ore şi 8 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 40 minute
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 21 ore şi 55 minute