Cu trotineta electrică prin oraș

Multe persoane folosesc acest mijloc de transport alternativ deoarece reprezintă un real ajutor în orașele pline de ambuteiaje pentru drumurile zilnice. Este într-adevăr o necesitate sau doar o tendință ce va apune în cel mai scurt timp?

Unul dintre avantajele trotinetei electrice este prețul destul de accesibil. Spre exemplu, o bicicletă electrică este de două ori mai scumpă decât o trotinetă cu baterii. Un alt avantaj ar fi dimensiunile compacte. Este mai ușor de transportat la locul de muncă. Se strânge foarte simplu și poate fi transportată în autobuz, metrou sau taxi. În funcție de modelul pe care îl alegeți, trotineta electrică poate avea performanțe diferite în ceea ce privește viteza, iar majoritatea modelelor au o viteză maximă de 30 de kilometri la oră. Potrivit airmotion, la orele de vârf, viteza medie în București este de doar 8 kilometri la oră, fapt ce duce la costuri suplimentare anuale de circa 180 milioane euro, într-un an. „În 2000 aveam o viteză comercială de 15 kilometri la oră, în 2006 a ajuns la 10 kilometri la oră. În 2014 aveam sub 10 kilometri pe oră viteză comercială. În ceea ce priveşte un cost al combustibilului suplimentar, calculele arată că peste 180 de milioane de euro se cheltuiesc în plus“, a declarat Dan Trifu de la Eco – Civica, citat de Digi24.

Cu trotineta se ajunge la o viteză mult peste 8 kilometri pe oră, iar costurile sunt evident mult mai mici. Referitor la dimensiunile trotinetelor electrice, acestea variază în funcție de model și specificații. Este bine de știut că există modele unde ghidonul poate fi ajustat, astfel încât să se potrivească perfect cu înălțimea utilizatorului și să ofere o poziție comodă în momentul utilizării. O trotinetă electrică pentru persoane adulte suportă greutăți de până la 120 de kilograme și poate fi folosită indiferent de condițiile meteo. Dacă plouă sau ninge, puteți folosi trotineta electrică fără probleme, deoarece sunt concepute cu protecție la apă și vă puteți baza pe acest mijloc de transport alternativ pe tot parcursul anului. Pentru încărcarea trotinetei electrice este necesară o baterie clasică, de 220 V.

Un studiu realizat de compania Tom Tom, specializată în producerea de sisteme de navigație, a arătat că Bucureștiul se plasează pe locul 6 în lume în ceea ce privește aglomerația pe străzi. Același studiu relevă că un bucureștean pierde, anual, 10 zile din viață stând în trafic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.