Cucșa: Nu am avut în vedere să propun crearea unor privilegii pentru demnitari

Președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa, susține că, prin afirmația sa cu privire la demnitari, nu a avut în vedere propunerea unor privilegii pentru aceștia și subliniază că a fost vorba despre o „declarație personală”, ci nu despre o inițiativă a formațiunii pe care o reprezintă.

„Nu am avut în vedere prin declarația mea să propun crearea unor privilegii pentru demnitari. Tocmai de aceea, pentru bună informare a opiniei publice, țin să fac o serie de precizări care se impun. În primul rând, țin să menționez că este vorba despre o declarație personală pe un subiect despre care s-a discutat în ultima perioadă și asupra căruia presa a dorit o reacție din partea mea. Subliniez că nu a avut loc o discuție în prealabil în cadrul partidului și nici cu cei din conducerea formațiunii, în speță cu cei doi copreședinți. Regret că reprezentanții PNL, dar și anumite surse media, au dezinformat atunci când au spus că aceasta este o inițiativă a ALDE”, susține Cucșa, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

El mai afirmă că declarația făcută recent pentru presa locală din Timiș cu privire la posibilitatea reglementării din punct de vedere legal a modalității de obținere a unor documente de către români a fost „interpretată într-un mod greșit”.

„Adevăratul subiect al discuției din aceste zile este cel referitor la soluționarea cozilor infernale care se produc la ghișeele de unde se eliberează documente. Este important ca românii să nu mai piardă timpul stând la coadă pentru a-și putea obține un document. Reglementările cu privire la procedurile ce trebuie urmate pentru a obține documentele pe care românii doresc să le obțină trebuie stabilite de către Guvern, iar în acest caz responsabilii din ministerele care au în atribuții aceste proceduri ar trebui să vină cu soluții. Mă așteptam ca până în acest moment să apară din partea guvernanților soluții în acest caz, nu politicianisme aruncate în spațiul public”, mai spune Cucșa.

Liderul ALDE Timiș a declarat, vineri, că presedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a mers personal să își ridice permisul auto, deși putea să trimită un consilier, „din respect”, adăugând că „problema este să rezolvăm să nu se mai stea la coadă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.