Cuiele din tortul festiv

Când e să ai ghinion, găseşti un cui ruginit chiar în mijlocul tortului festiv. Cam asta ar putea fi scuza, una de-a dreptul copilărească şi stupidă, a unor sportivi români care-şi cuceriseră dreptul de-a participa la Olimpiadă. Ei ca ei, că sportivul face şi pe dracu-n patru ca să îndeplinescă baremul pentru Rio. Dar ce ne facem cu cei de la conducerea olimpismului românesc şi cu comisiile de control antidoping din România? Vor invoca şi ei scuza cu cuiul rginit. Şi nu-i vorba doar de un amărât de cui, ci de un veritabil mănunchi de cuie.

Ultimul intrat pe listă, pentru dopaj cu melodonium, este maratonistul Nicolae Soare. El se adaugă următoarelor cuie ruginite: Leonid Carp (canoe simplu şi dublu), Andrei Ştefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiak dublu), Liviu Dumitrescu (canoe dublu) şi echipajul de kaiak 4 – Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu şi Petruş Gavrilă. Nici atleţii nu s-au lăsat mai prejos, adică şi unii din ei au dat dovadă de o crasă lipsă de caracter. Claudia Ştef (20 km, marş), Mirela Lavric şi săritorul la înălţime Mihai Donisan. Culmea e că nici Lucian Bute nu este admis, deşi Bute nici nu s-a gândit că ar vrea să fie la Rio.

Nu ştim cum e la alţii, nu ştim ce măsuri vor lua alte comitete olimpice, dar la noi, unde sportul, fie el şi de performanţă medie, este mai mult o căpătuială decât o meserie, ar trebui să se plece de la ideea recuperării tuturor banilor cheltuiţi cu pregătirea mai sus numiţilor sportivi. Altfel, apa trece, pietrele rămân. Nu pietrele, ci cuiele. Cuiele ruginite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.