Culmea anchetării procurorilor de către procurori

Parchetul General a decis, joi, să decline în favoarea DNA soluționarea plângerii penale depuse de Mihaela Focică, inspector în cadrul Inspecției Judiciare (IJ), împotriva inspectorului-șef adjunct al IJ, Gheorghe Stan, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor citate, motivul pentru care Parchetul General și-a declinat competența în acest caz este că faptele reclamate sunt de competența DNA.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi, la CSM, că Parchetul General a deschis un dosar penal, după ce Mihaela Focică a depus o plângere penală pentru șantaj.

„Ieri, doamna Focică s-a prezentat la Parchetul General, a cerut să fie primită în audiență și a anunțat că va depune o plângere penală împotriva persoanelor care ar fi supravegheat-o și care ar fi comis anumite fapte pe care domnia sa le-a calificat ca fiind șantaj, culegere de date și comunicarea lor public, după care domnia sa a și depus plângerea. A fost înregistrat un dosar penal”, a spus Lazăr în plenul CSM.

Mihaela Focică a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva șefului adjunct al Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan, pe care îl acuză de șantaj.

Plângerea penală vine după ce în presă a fost publicată înregistrarea unei discuții între ea și Gheorghe Stan, în care Focică s-a plâns că asupra ei s-au făcut presiuni. Aceste presiuni ar fi fost făcute de șefa DNA Laura Codruța Kovesi, cea care va avea acum sub observație dosarul transmis de Parchetul General.

În acest caz a fost sesizată și Inspecția Judiciară, care va face verificări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.