Culmea dezbaterii organizată de Tudorel Toader

Prima dezbatere publică organizată de Ministerul Justiției miercuri pe proiectul legislativ de modificare a Codurilor penale a început la sediul instituției în absența ministrului Tudorel Toader.

Absența ministrului a fost explicată astfel: Tudorel Toader trebuie să meargă la Guvern pentru vizita premierului Georgiei, Giorgi Kvirikashvili.

Iar surprizele nu s-au oprit aici. Presa nu are acces la dezbaterea care a început la ora 9.00.

Ministerul Justiţiei a anunţat, recent, că va organiza, pe 26 aprilie şi 16 mai, două dezbateri publice privind proiectul de modificare a Codurilor penale, pe care l-a publicat pe site-ul său și care nu prevede introducerea unui prag pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

„În data de 26 aprilie, ora 10.00. Pentru această întâlnire, înscrierea participanților se face prin transmiterea unui mesaj în acest sens la adresa: dean@just.ro până la data de 24 aprilie 2017 ora 10.00. În cazul asociațiilor legal constituite, numărul maxim al participanților este de două persoane/asociație. Timpul alocat fiecărei intervenții este de 3 minute pentru fiecare asociație, respectiv participant individual. Dezbaterea va avea loc la sediul Ministerului Justiției, Sala de consiliu, etajul I, capacitatea sălii fiind de maxim 50 de persoane.

În data de 15 mai, ora 12.00. La această dezbatere urmează să fie invitați reprezentanți ai instituțiilor și asociațiilor profesionale care își desfășoară activitatea în domeniul înfăptuirii justiției, precum și ai organelor reprezentative ale profesiilor liberale din domeniul justiției, interesate în aplicarea prevederilor cuprinse în proiectului de lege”, arăta ministerul într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.