Cum a devenit o tânără de 21 de ani eroină pentru oamenii străzii

Veronika Scott, o tânără din SUA, a devenit eroină pentru oamenii străzii din SUA, Canada, Noua Zeelandă şi Australia. Aceasta a înfiinţat o companie care fabrică haine impermeabie care se încălzesc singure şi care se pot transforma uşor într-un sac de dormit. De la această idee, Veronika a lansat şi un site unde găsiţi haine pentru copii online, dar şi pentru adulţi, ieşite din mâinile câtorva oameni ai străzii pe care i-a angajat.

Povestea Veronikăi a început în 2012, imediat după ce a terminat facultatea. După ce a absolvit, ea a fondat „The Empowerment Plan”, o organizaţie nonprofit care angajează părinţii din adăposturi locale şi îi pregăteşte pentru a deveni croitorese sau croitori, pentru a crea acele haine impermeabile ce se încălzesc singure. Astfel, aceşti oameni au un loc de muncă cu un venit stabil, au o locuinţă şi-şi pot recâştiga independenţa. Între timp, Veronika şi-a deschis şi o platformă online, unde puteţi dona bani, dar şi unde găsiţi haine pentru copii online, dar şi pentru adulţi. Oamenii nevoiaşi care au acces la net pot completa o cerere în care solicită una dintre hainele expuse pe site.

Din 2012 până în prezent, organizaţia nonprofit a angajat 30 de oameni şi a distribuit 15.000 de haine indivizilor fără adăpost de-a lungul a 30 de state din SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. În următoarea perioadă vor să ajunga şi în alte oraşe şi vor să lanseze şi un produs pentru retail, astfel încât organizaţia The Empowerment Plan să se poată autosusţine.

Veronika a devenit astfel un erou, o speranţă şi o mână de ajutor pentru cei care nu avut o soartă prea fericită. Un bun exemplu a fost cel al lui Annis Maxwell, care a devenit om de bază în companie după ce a stat 10 ani în închisoare: „Avea 58 de ani când am întâlnit-o şi tocmai fusese eliberată din închisoare, după 10 ani. A presupus că nu-i voi oferi un job, dar am simţit ceva special la această femeie şi trebuia să-i dau şansa de a avea un nou început”, povesteşte Veronika pentru Forbes. Annis s-a implicat intens în proiectul gândit de Veronika, a învăţat meseria de croitoreasă, a contribuit cu idei, a pus umărul la lansarea platformei unde nevoiaşii pot găsi haine pentru copii online şi pentru adulţi.

„Am avut mare noroc că am angajat-o. Nu avea niciun motiv să aibă încredere într-o tânără de 21 de ani fără experienţă de business şi a riscat la fel cum am riscat şi eu. Am construit compania împreună. A devenit un fel de lider, o mamă a echipei. Credea foarte mult în ceea ce făceam. Abia după ce a murit în 2013 mi-am dat seama de amprenta pe care şi-a lăsat-o asupra mea”, povesteşte cu amărăciune Veronika.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.