Cum a devenit Realitatea TV purtătorul de mesaj al Elenei Udrea

Unde dai şi unde crapă: dezvăluirile făcute de vicepreşedintele PMP, Cristian Preda, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre şefa sa pe linie de parti, Elena Udrea, şi preşedintele Traian Băsescu, au căpătat o aură interesantă câteva ore mai târziu, când a grăit „consultantul politic” Cozmin Guşă, boss-ul televeziunii Realitatea TV, chemat să vorbească despre acelaşi eveniment.

Ce a spus Cristian Preda

Nu am participat la întâlnirea membrilor PMP cu președintele Băsescu, dar departamentul de comunicare s-a îngrijit să-mi trimită mesajele care trebuie plasate în spațiul public (…): „A fost o întâlnire la nivel înalt, între doi președinți ai României, între actualul Președinte al României și viitorul Președinte al României. A fost aproape un moment istoric: am văzut mai natural ca niciodată o predare de ștafetă”.

Care a fost comentariul lui Cozmin Guşă la Realitatea TV

„Întâlnirea e una de sorginte ritualică pentru că transferul de ştafetă între un preşedinte care a stat 10 ani la Cotroceni şi cineva pe care l-ar alege acest preşedinte drept succesor nu e un lucru de analizat de către neiniţiaţi. Este un lucru fundamental, care, indiferent care ar fi acel scor, este un izvor a ceea ce a mai rămas din mandatul politic al cuiva care este sau nu este apreciat de către cetăţenii României.

În acest moment, întâlnirea are o greutate mult mai mare decât asta pe care vor să o sugereze organizatorii întâlnirii pentru că ea trebuie să fe urmată de o dezbatere in extenso. Este treaba preşedintelui să lămurească concluziile întâlnirii pentru că e vorba de un transfer de ştafetă.

Preşedintele României e dator să ne spună cui transferă moştenirea sa politică. Aici nu vorbim doar despre popularitate, aici vorbim despre un şir de proiecte pe care Traian Băsescu trebuie să le dea unui candidat, iar apoi, după turul 2, în acea lună în care mai avem un preşedinte care iese la pensie şi un preşedinte nou ales, să se hotărască şi să negocieze cu noul preşedinte acel transfer de proiect”.

Cosmin Guşă, omul de încredere al tuturor

Cozmin Guşă a fost pe rând un apropiat al lui Dan Voiculescu (în perioada 1994-2001 a condus publicaţii ale trustului Intact), Adrian Năstase (secretar general al PSD în perioada 2001-2003, consilier al politicianului, apoi adversar acerb al acestuia), Traian Băsescu (i-a fost director de campanie în 2004 şi membru al Biroului Permanent al PD în 2004-2005, apoi critic acerb), milionarul basarabean Vlad Plahotniuc, Mircea Geoană, Mariean Vanghelie, Sorin Ovidiu Vântu (consilier pentru utlimii trei).

În ultimele săptămâni, televiziunea Realitatea TV a avut poziţii extrem de favorabile faţă de Elena Udrea, în special la emisiunile găzduite de Lavinia Şandru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.