Cum a lovit Dragnea, cu bună știință, în imaginea României (Video)

Circul politic uriaș care se desfășoară de câteva zile în România și care nu dă semne de oboseală a lăsat să treacă nesubliniat un fapt important: momentul ales de Liviu Dragnea pentru a înfige cuțitul în spatele propriului Executiv.

Liderul PSD a decis să-și sufoce propria creație miercuri în Comitetul Executiv deși știa că premierul României – întâmplător Sorin Grindeanu – avea programate în această săptămână o serie de întâlniri cu prim-miniștri și alți oficiali străini, majoritatea aici, la București.

Încă de săptămâna trecută, opinia publică luase la cunoștință că Grindeanu urmează să aibă întrevederi cu premieri şi un şef de stat.

Sorin Grindeanu a mers luni într-o vizită oficială în Croația, unde s-a întâlnit cu premierul și președintele acestei țări, și, în aceeași zi, Liviu Dragnea convoca ședința Comitetului Executiv. A venit apoi execuția de miercuri, iar la show-ul de pe Dâmbovița care a urmat au asistat direct, la fața locului, prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, ministrul britanic al Apărării Michael Fallon, președintele Comitetului Economiei germane pentru Europa de Est, Wolfgang Büchele, primul-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel.

Întâlnirile oficiale ale premierului României, programate dinainte, nu l-au înduplecat pe liderul PSD să amâne, pentru o săptămână, momentul execuției propriului Guvern, care a făcut înconjurul lumii. Astfel, din cauza dorinței lui Dragnea de a-și sugruma cât mai repede Executivul, circul politic fără precedent i-a avut asigurați ca spectatori nu doar pe toți românii, ci, la fața locului, și pe unii oficiali străini.

Aceștia au avut ocazia să ia ei înșiși pulsul scandalului politic fără precedent, iar România a fost pusă în situații de un penibil rar.

S-a întâmplat vineri, spre exemplu, când premierul României – lăsat fără miniștri de Dragnea și care se încăpățânează să nu renunțe la funcție – l-a primit la Palatul Victoria pe primul-ministru din Luxemburg Xavier Bettel.

Bettel a fost primit cu onoruri militare la Guvern și, în același timp în care se derula întâlnirea de la Palatul Victoria, protejata lui Dragnea, Carmen Dan, acuza de la tribuna Ministerului de Interne că al lor Sorin Grindeanu ”este un premier al nimănui, legat cu lanţuri de scaunul de prim-ministru”.

Imagini de la întâlnirile lui Grindeanu din această săptămână, în plin circ politic

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.