Cum a rămas fără un gram de aur ieșeanul ce a descoperit o uriașă comoară

Un medic ieşean, căutător de comori, a făcut una dintre cele mai surprinzătoare descoperiri arheologice din ultimii ani de la Iaşi, scrie ziaruldeiasi.ro. Acesta a găsit cu detectorul de metale o adevărată comoară, în zona Breazu: un vas de ceramică plin cu monede de aur şi argint, apreciate a fi din secolele XVII sau XVIII. Medicul este pasionat de arheologie, şi are mai multe detectoare de metale. Pentru că nu a declarat şi predat vasul cu monede, tânărul a rămas fără comoară: în cadrul unei acţiuni a poliţiştilor care a avut loc ieri, locuinţa acestuia a fost percheziţionată, iar monedele de aur şi argint au fost confiscate. Poliţişti specializaţi au sosit special în acest scop de la Bucureşti. Tânărul a rămas fără comoară pentru că s-ar fi lăudat pe internet, apoi anchetatorii i-au ascultat telefoanele. În judeţul Iaşi există, potrivit poliţiştilor, circa 30 de persoane care au detectoare de metale. Profesorii de la Arheologie spun că în zona Breazu sunt nenumărate situri arheologicee. Chiar şi aşa, ei spun că medicul a avut un noroc chior să găsească o aşa comoară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.