Cum acţionează la comandă omul numit politic într-o funcţie

Cine ar fi crezul vreodată că lideri marcaţi ai PSD au dat mâna cu „băsişti” notorii.

„Stai liniştit, se rezolvă 100%”. „ Omul are licenţă”

Pe faţă se înjurau, dar…

Ani de zile (cu excepţia a 8 luni în 2009) liderii PSD s-au înjurat, s-au acuzat reciproc etc cu liderii PDL. Totul în public, în faţa camerelor de luat vederi, în comunicate trimise presei etc. În spatele uşilor închise însă, existau şi alte relaţii. De prietenie, de „ajutor reciproc”. Astfel de relaţii erau intuite de noi, dar lipseau „probele”. O astfel de probă o avem acum, când au apărut stenogramele unor interceptări telefonice dintr-un dosar legat de (re)acordarea de către CNA a licenţei pentru postul Giga TV.

Totul s-a întâmplat în anul 2013. Avem următoarele personaje principale: Gheorghe Ştefan „Pinalty”, lider marcant al PDL; Viorel Hrebenciuc, lider marcant al PSD; Laura Georgescu, şefa CNA propusă de premierul Victor Ponta; Narcisa Iorga membră CNA propusă de Traian Băsescu. Se va observa în aceste stenograme câr de amical discută doi adversari politici (pentru cine nu ştie, Hrebenciuc a fost combinatorul PSD în zona judeţelor Moldovei, iar Gheorghe Ştefan combinatorul PDL în aceaşi zonă. Mai mult, Ştefan era prim protectorul în zonă a „duşmanei de moarte” a PSD, Elena Udrea, deputată într.un colegiu din judeţul controlat de „Pinalty”.

De asemenea se va vedea cum o persoană numită politic într-o funcţie (Laura Georgescu) şi instituţie teoretic independentă, răspunde prompt şi execută comenzile venite de la partid, chiar dacă trebuie să se facă frate cu dracu’ (Narcisa Iorga, rivala ei de atunci din CNA). La fel, şi Narcisa Iorga se ocupă să-l sprijine pe reprezentatul culorii politice („Pinaty) care a propulsat-o în funcţie.

„Se rezolvă 100%, stai liniştit”

30.09.2013, ora 13.31: convorbire Viorel Hrebenciuc – Gheorghe Ştefan (liderul PSD îi promite omologului său PDL-ist că urmează să se întâlnească cu şefa CNA şi că ăi va rezolva problema)

V.Hrebenciuc: De abia la două mă văd cu ea! Vroiam să-ţi dau sms că n-am mai apucat, să-s cu toate nebuniile pe aici!

G.Ştefan: Îhî.

V.Hrebenciuc: Te sun, nicio problemă!

G.Ştefan: Când vă vedeţi ?

V.Hrebenciuc: Deci e sută la sută. Pe la două.

G.Ştefan: Aha

V.Hrebenciuc: Da !

G.Ştefan: Hai sunaţi-mă şi pe mine, da, da !

V.Hrebenciuc: O chem acum! Deci sută, sută la sută, stai liniştit!

G.Ştefan: Mersi tare mult!

30 septembrie, ora 13.32: convorbire Viorel Hrebenciuc – Laura Georgescu

V.Hrebenciuc: Alo, Laura?

L.Georgescu: Da.

V.Hrebenciuc: Când poţi să vii încoace!

L.Georgescu: Păi, mă urc în maşină şi într-un sfert de oră ar trebui să fiu la dumneavoastră în birou.

V.Hrebenciuc: Bun. Vii … nu, la două, vii …. la două să fii în birou la domnu Zgonea.

L.Georgescu: Ă…. la două ? Gata, am înţeles.

V.Hrebenciuc: La Vali Zgonea. Şi eu vin aici, da ?

L.Georgescu: Da, da, da. Vă mulţumesc frumos ! Mulţumesc mult!

1 octombrie 2013 ora 13,38: convorbire Viorel Hrebenciuc – Laura Georgescu

L.Georgescu: I-am dat şase (voturi – n.a.), eu cu Gubernat … ne-am abţinut, din considerente pe care o să vi le explic !

V.Hrebenciuc: Am înţeles! Am înţeles ! Perfect !

L.Georgescu: Omul are licenţă!

V.Hrebenciuc: Vreau să-ţi dea Dumnezeu sănătate cât îmi doresc şi mie! Da.

L.Georgescu: Ă … ştiţi ce se întâmplă? O să am nevoie de ajutor! Dar nu pot acum să vă spun.

V.Hrebenciuc: Fără problemă!

L.Georgescu: S-au precipitat nişte lucruri, că de aia am şi rezolvat altfel…

V.Hrebenciuc: Oricând! Oricând! Oricând!

L.Georgescu: O să-ndrăznesc luni, vă supăraţi pe mine?

V.Hrebenciuc: Nu, mă … ai înebunit la cap ? Ce….

Mai multe stenograme integral aici


O miză totuşi mică

Postul Giga TV, patronat de Gheorghe Ştefan-Pinalty a fost lansat pe 24 ianuarie 2012 şi a fost conceput ca un vehicol media care să sprijine PDL în alegerile locale şi generale. Logo-ul postului, „Gandin altfel” a fost şi slogan de campanie pentru PDL. Iniţial a fost un post local, ulterior el a emis şi la nivelul întregii ţări. Chiar dacă a fost inclus în grila de programe a unor reţele puternice de cablu, Giga TV nu a reuşit deloc să se impună pe piaţă.

Încet, încet, interesul patronului şi al PDL pentru acest post a început să scadă, iar CNA i-a retras licenţa din cauză că nu a emis timp de 96 de ore. Se impune o întrebare: de ce a institat Gheorghe Ştefan să îşi recapete licenţa. Trebuie văzut care era contextul politic al momentului respectiv. În a doua jumătate a lunii septembrie 2013 s-au acutizat conflictele din cadrul USL. Chiar pe 30 septembrie, Liviu Dragnea a început să dea ultimatimuri liderilor PNL. Orice observator atent îşi dădea seama că USL are zilele numărate. Este şi motivul pentru care „Pinalty” a încercat să-şi resusciteze postul tv.

În plus, urmau europarlamentarele, şi prezidenţialele din 2014 şi liderul nemţean, care oscila între PDL şi PMP considera că un post tv va ajuta „cauza”. Nici măcar nu bănuia Gheorghe Ştefan ce întorsătură va lua scena politică şi ce îi rezervă viitorul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.