Cum alegem un smartphone?

În goana nebunească după cele mai actuale tehnologii, uităm să mai ținem cont de faptul că atunci când luăm decizia de a ne schimba telefonul mobil nu știm care sunt criteriile după care ar trebui să ne ghidăm în alegerea acestuia.

Un telefon inteligent din ziua de astăzi este precum un „birou“ mobil, fiind extrem de util celor care muncesc în timp ce călătoresc și nu numai. TechInsider.com a întocmit un top al criteriilor după care ar trebui să ne ghidăm atunci când achiziționăm un smartphone, însă dacă vrem să avem certitudinea că ați făcut alegerea corectă, specialiștii ne sfătuiesc să testăm telefoanele în magazinele de distribuție sau chiar să citim analizele făcute online de utilizatori.

  • Autonomia bateriei. O baterie de minimum 3000 mAh este ideală, însă există pe piață și modele cu acumulatori mai mari și, dacă puneți preț pe acest aspect, ideal ar fi ca bateria să aibă peste 3000 de mAh.
  • Procesorul. Mai este denumit și „inima“ telefonului. Căutați un model cât mai rapid, deoarece în timp, pe măsură ce veți instala noi update-uri de software și aplicații, telefonul se va mișca din ce în ce mai greu.
  • Rezoluția și tipul ecranului. O dimensiune mai mare a ecranului face mai ușoară vizualizarea imaginilor și a videoclipurilor, dar și citirea textelor, având ca dezavantaj dimensiunea mai mare a telefonului. Un ecran cu o rezoluție minimum Full HD este ideal (1080×1920 pixeli), însă 4K este prea mult și cam inutil în același timp, pentru că nu veți putea vedea pixelii ecranului de aproape. În plus, bateria va avea de suferit de la creșterea numărului de pixeli.
  • Capacitatea memoriei RAM. Modelele de top din 2017 vin cu 4 GB RAM, dar și 3 GB sunt suficienți pentru ca memoria să suporte multiple aplicații deschise simultan.
  • Stocarea internă. Dacă obișnuiți să faceți multe fotografii și să ascultați muzică, 16 GB de memorie internă nu sunt suficienți. Este de preferat să alegeți un model care are minimum 32 GB. Dacă ați achiziționat un telefon mobil și aveți probleme cu stocarea internă, capacitatea poate fi mărită cu ajutorul cardurilor microSD. Au fost anunțate deja modele de telefoane care suportă carduri de până la 200 GB.
  • Camera foto. În zilele de azi, telefoanele inteligente au înlocuit aparatele de fotografiat compacte. Numărul de megapixeli nu este atât de important, ci dimensiunea fizică a senzorului și a pixelilor individuali, precum și apertura cât mai mică a lentilei, pentru a putea realiza fotografii bune în condiții slabe de iluminare. O opțiune importantă o reprezintă și funcția de stabilizare optică, pentru a putea realiza imagini nemișcate.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.