Cum ar fi fost capturat Sebastian Ghiță

Dan Andronic, care s-a întâlnit săptămâna trecută cu fugarul Sebastian Ghiță la Belgrad, susține că fostul deputat a fost capturat în aprilie când s-a așezat la masă într-un restaurant unde se afla cu fratele său, la operațiune participând „vreo 20 de polițiști cu veste pe care scria INTERPOL” .

Andronic spune că fratele lui Ghiță era cel urmărit, fusese dat în consemn la graniță. Fratele fostului deputat a aterizat la Istanbul pe 13 aprilie, a închiriat o mașină și a plecat spre Serbia. Avea filaj de la Interpol de cum a intrat în mașină, potrivit lui Andronic.

Cei doi „s-au văzut în casa în care locuia Sebastian Ghiță în Belgrad, iar după ce au discutat câteva ore s-au dus să mănânce. Au mers 10-15 minute pe jos, au ales un restaurant la întâmplare. Erau deja luați în supraveghere de polițiști.

Imediat cum s-a așezat la masă, unul dintre polițiștii în civil i-a făcut o poză cu telefonul și a trimis-o spre identificare și confirmare. Este poza pe care ați văzut-o în presă.

Vreo 20 de polițiști cu veste pe care scria INTERPOL au dat năvală, le-au cerut actele și i-au reținut. Ghiță s-a uitat în jur să vadă dacă poate să fugă, era înconjurat din toate părțile”, a scris Dan Andronic în EVZ.

Andronic mai spune că Ghiță i-a transmis că nu a cerut azil politic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.