Cum ar vota Călin Popescu Tăriceanu în cazul Daniel Constantin

Update Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat la Digi24, întrebat cum ar vota în cazul unei propuneri de retragere a sprijinului politic acordat lui Daniel Constantin, că el s-ar abține.

Liderii ALDE se reunesc duminică după-amiază, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Biroului Politic Central pentru a stabili poziţia partidului în urma disputelor care au avut loc între cei doi copreşedinţi, existând voci care cer retragerea sprijinului politic pentru Constantin.

”În momentul de faţă situaţia se prezintă în felul următor: într-un partid în care ai peste 35 de organizaţii judeţene care spun haideţi să organizăm congresul, oricine, chiar şi un copreşedinte, nu se poate opune unei astfel de iniţiative. În momentul de faţă, asta este situaţia. Noi am hotărât şi politic, dar şi prin statut că, după alegerile parlamentare, ţinem un congres, nimic altceva”, a descris Tăriceanu situaţia din partid.

Întrebat dacă susţine varianta retragerii sprijinului politic pentru Daniel Constantin, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”A existat o astfel de propunere din partea unui coleg. Nu pot să vă spun care este sentimentul care predomină în momentul de faţă. O să avem în cursul zilei o discuţie mai largă într-un organism statutar şi dacă această chestiune se va mai ridica… Eu m-aş abţine într-o astfel de chestiune, pentru că interesul meu a fost ca ALDE să fie o construcţie puternică. În acelaşi timp, nu pot să nu constat cu părere de rău anumite derapaje”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.