Cum arată luna august 2015, față de august 2014

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că luna august a anului 2015, România a avut încasări mai mari față de august 2014, cu un miliard două sute de milioane de lei, potrivit B1.ro.

„Noi continuăm să prezentăm toate datele reale, nu estimări și pe baza acestora, dacă este posibil, mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din măsurile care sunt amânate un an pot să intre în vigoare, pentru a sprijini mediul de afaceri în creare de locuri de muncă, în taxe mai bine plătite.

Vreau să vă anunț că există realități pe care nimeni nu le poate contesta, care țin de colectare. Pentru că, până la urmă , cei doi piloni ai politicii guvernamentale, pe baza cărora s-a construit și codul fiscal sunt: pe de o parte, relaxarea fiscală și pe de altă parte, o administrație fiscală care să combată evaziunea fiscală.

Vreau să vă anunț cum arată luna august 2015, față de august 2014, în condițiile reducerii TVA-ului la 9 la sută, a reducerii taxei pe construcții de la 1,5 la 1 la sută, a creșterii contribuției la pilonul privat de pensii și reducerea CAS cu 5 la sută.

Cu patru măsuri de scădere pentru buget, în luna august 2015 am incasat cu un miliard două sute de milioane de lei mai mult decât în august 2014.

În 2015 pe primele opt luni am încasat 130 de miliarde, venituri administrate de ANAF, față de 120 de miliarde a aceleiași perioade a anului trecut

Pe primele 8 luni ale anului 2012, ANAF a încasat 110 milioane de lei, în timp ce în 2015, a încasat 130 de miliarde de lei, în condițiile în care cel puțin anul acesta avem inflație negativă, adică nu ar trebui să indexăm cu inflație”, a spus Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.