Cum arată taxa pe avere în Europa?

Dezbaterile pe marginea bugetului au readus în prim-planul mediatic necesitatea modificării sistemului fiscal, astfel încât să se poată asigura un plus de venituri, deși ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, a precizat în repetate rânduri că în acest an nu se vor modifica taxele și impozitele.Averile mari și foarte mari sunt impozitate suplimentar în mai multe state din Europa, printre care Franța, Elveția, Liechtenstein sau Norvegia. Atât procentele de impozitare, cât și valorile de la care acestea se aplică variaza de la stat la stat.

Astfel, în Franța, taxa de solidaritate aplicată pentru activele de peste 770.000 de euro variază între 0,55 % și 1,80 %. Procentul din urmă se aplică pentru activele a căror valoare depașește 16,02 milioane de euro. De la calcularea ei sunt excluse, printre altele, drepturile de autor, colecțiile de artă și veniturile din pensiile private.

În Elveția, taxa anuală pe avere este percepută la nivelul fiecarui canton. Rezidenții plătesc anual taxe pe avere în funcție de totalitatea bunurilor pe care le dețin în Elveția. Cei care nu sunt rezidenți plătesc o taxă pe avere anuală pe bunurile derivate de la întreprinderile și imobilele situate în Elveția. Indivizii a căror avere este sub un anumit prag sunt scutiți de la plata acestei texe. Taxa anuală pe avere se situează în jurul procentului de 1,5 % în majoritatea cazurilor.

Vezi mai mult pe: Ziare.com

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.