Cum comentează MApN informaţiile despre Robert Turcescu

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale se spală pe mâini în cazul scandalului Turcescu-ofiţer acoperit. Prin intermediul unui comunicat de presă semnat „Biroul de presă”, cei din MApN afirmă că nu doresc să comenteze informaţiile referitoare la Robert Turcescu.

În plus, MApN pasează responsabilitatea lămuririi lucrurilor „altor instituţii ale statului abilitate să se pronunţe”.

Comunicatul de presă al MApN

„În legătură cu informaţiile referitoare la Robert Turcescu, apărute în spaţiul public în ultimele zile, facem următoarele precizări:

Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect.

M.Ap.N. aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice.

Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe”, se arată în comunicatul de presă dat publicităţii pe site-ul MApN.

Reacţia Ministerului Apărării Naţionale vine la o zi după ce jurnalistul Robert Turcescu a afirmat că a fost ofiţer acoperit al unui serviciu secret, cu gradul de locotenent-colonel, fără a spune despre ce serviciu este vorba.

Cu ce se ocupă DGIA

În cadrul MApN funcţioneaza un serviciu de informaţii, Direcţia Generală de Informaţii a Armatei (DGIA), condus de un director general, general-locotenent Marian Hăpău. Fostul conducător al serviciului a fost generalul Ilie Botoş, numit în funcţie în timpul guvernului Ponta. În prezent, Ilie Botoş este secretar de stat la Ministerul de Interne.

Potrivit website-ului MApN, Direcţia generală de informaţii a armatei „asigură obţinerea, prelucrarea, verificarea, stocarea şi valorificarea informaţiilor şi datelor referitoare la factorii de risc şi ameninţările interne şi externe, militare şi nonmilitare, care pot afecta securitatea naţională în domeniul militar, coordoneaza aplicarea măsurilor contrainformative şi cooperarea atât cu serviciile/structurile departamentale naţionale şi de informaţii, cât şi cu cele ale statelor membre ale alianţelor, coaliţiilor şi organizaţiilor internaţionale la care România este parte şi asigura securitatea informaţiilor clasificate naţonale, NATO şi Uniunea Europeana la nivelul Ministerului Apărării”.

Potrivit aceleiaşi surse, „personalul DGIA îşi desfăşoară activitatea deschis sau acoperit, în raport cu nevoile de realizare a securităţii naţionale în domeniul militar”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.